Lietuvos ambasadorius Rusijoje oficialiai informuotas apie darbuotojų išsiuntimą | kl.lt

LIETUVOS AMBASADORIUS RUSIJOJE OFICIALIAI INFORMUOTAS APIE DARBUOTOJŲ IŠSIUNTIMĄ

  • 1

Į Rusijos užsienio reikalų ministeriją Maskvoje trečiadienį iškviestas Lietuvos ambasadorius Eitvydas Bajarūnas, jam įteikta nota dėl dviejų Lietuvos atstovybės darbuotojų – diplomato ir valstybės tarnautojo – išsiuntimo, informuoja Užsienio reikalų ministerija.

„Ambasadorius buvo informuotas, jog šis Rusijos Federacijos žingsnis yra atsakas į oficialiojo Vilniaus veiksmus, kai praėjusį penktadienį du Rusijos ambasados Vilniuje darbuotojai buvo paskelbti nepageidaujamais asmenimis Lietuvoje dėl jų veiklos nesuderinamos su diplomato statusu, nurodant jiems išvykti iš Lietuvos per 7 dienas“, – rašoma ministerijos pranešime.

URM atkreipia dėmesį, kad iš Rusijos išsiunčiami Lietuvos ambasados darbuotojai niekuomet neužsiėmė su diplomato pareigomis nesuderinama veikla.

„Ministerija taip pat reiškia viltį, kad Rusija pakeis savo agresyvios užsienio politikos kursą, nustos kaltinti kitas valstybes situacijos eskalavimu ir pagaliau išgirs signalus, siunčiamus Vakarų valstybių bendruomenės“, – nurodoma pranešime.

Ministerija taip pat reiškia viltį, kad Rusija pakeis savo agresyvios užsienio politikos kursą, nustos kaltinti kitas valstybes situacijos eskalavimu ir pagaliau išgirs signalus, siunčiamus Vakarų valstybių bendruomenės.

Anksčiau šį mėnesį Čekijos vyriausybė apkaltino Rusijos karinės žvalgybos agentūrą GRU 2014 metais surengus sprogdinimą ginklų sandėlyje šalies rytuose ir paskelbė išvaranti 18 rusų diplomatų, kuriuos pavadino šnipais.

Šie veiksmai išprovokavo piktą diplomatinį ginčą su Maskva.

Praėjusią savaitę Čekijos vidaus reikalų ministras Janas Hamačekas paprašė šalies partnerių Europos Sąjungoje ir NATO iš solidarumo su Praha išsiųsti Rusijos diplomatų.

Netrukus Čekijos kaimynė Slovakija, taip pat Lietuva, Latvija ir Estija paskelbė, jog drauge išsiųs iš viso septynis rusų diplomatus.  

Pirmadienį jų pavyzdžiu pasekė Rumunija, paliepusi išvykti vienam rusų diplomatui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

Aš tokius diplomatus į darbo biržą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS