Lietuvos atstovų aktyvumas Europos Parlamente – kuklus | kl.lt

LIETUVOS ATSTOVŲ AKTYVUMAS EUROPOS PARLAMENTE – KUKLUS

  • 2

Artėjant Europos Parlamento rinkimams - auga ir rinkėjų dėmesys Lietuvos atstovams Europos parlamente.

Vienas pastebimiausių europarlamentarų aktyvumo rodiklių yra jų kalbų, pasakytų per Europos Parlamento plenarinių sesijų debatus, skaičius - skelbiami lyderiai ir autsaideriai, aktyviausi ir burnos per Europos parlamento posėdžius nepravėrę politikai.

Nors lyderiai išliktų bemaž tie patys (Vilija Blinkevičiūtė ir Bronius Ropė), tačiau paaiškėjo, jog Lietuvos atstovai viešai nėra tokie aktyvūs, kaip neretai garsinasi. Dalis pasisakymų - popieriniai. Pasisakymų per plenarinius posėdžius statistika apima ir rašytinius paaiškinimus po balsavimų, kuriuos dažniausiai rengia europarlamentarų padėjėjai.

Palyginusios Europos Parlamento svetainėje www.europarl.europa.eu. skelbiamus skaičius ir šį manipuliavimą statistika pastebėjusios „Lietuvos žinios“ pabandė paskaičiuoti, kiek kartų iš tiesų europarlamentarai iš Lietuvos kalbėjo per plenarines sesijas nuo šios Europos Parlamento kadencijos pradžios. Realybė tokia: Vilija Blinkevičiūtė: skelbiama, kad kalbėjo 1060 kartų, o iš tiesų - 124; Bronis Ropė: skelbiama, jog kalbėjo 577, o iš tiesų - 120, Rolandas Paksas: skelbiama, kad kalbėjo 401 kartą, o iš tiesų - 65; Valdemaras Tomaševskis: skelbiama, kad kalbėjo 124 sykius, o iš tiesų - 43; Algirdas Saudargas: skelbiama, kad kalbėjo 37 kartus, o iš tiesų - 4. Visų Lietuvos europarlamentarų aktyvumo rodikliai popierinėje Europos parlamento statistikoje ir realybėje skiriasi ne dešimtimis, o kartais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

na kas suniuj

pakels koja --myzant ,jei ne jis pats sau...

godumas

o uz sudo malima pinigeliai tai nekuklus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS