G. Landsbergis: labai tikiuosi, kad ES sutars dėl sankcijų Rusijai | kl.lt

G. LANDSBERGIS: LABAI TIKIUOSI, KAD ES SUTARS DĖL SANKCIJŲ RUSIJAI

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tikisi, kad Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrai pirmadienį sutars dėl sankcijų Rusijai už Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkalinimą.

„Aš tikrai matau, ir šio vakaro susitikimas tikrai tai parodė, akivaizdu, kad tai yra „numeris vienas“ tema Europos užsienio reikalų ministrų darbotvarkėje. Tai nepaprastai aktualu ir klausimas yra platesnis, tai ne tik pastarųjų dienų įvykiai, bet ir apskritai – kaip Europos Sąjunga turi žiūrėti į Rusiją ir kokiu pagrindu ji turi kurti savo santykius su Rusijos žmonėmis ir Rusijos režimu“, – BNS sekmadienio vakarą sakė G. Landsbergis.

Ministras situaciją komentavo po sekmadienį Briuselyje Lietuvos iniciatyva įvykusio grupės Europos užsienio reikalų ministrų susitikimo su A. Navalno bendražygiais Leonidu Volkovu ir Ivanu Ždanovu.

Šis susitikimas surengtas Užsienio reikalų tarybos posėdžio, per kurį gali būti sprendžiama dėl sankcijų keletui Rusijos pareigūnų, išvakarėse.

„Tikslas buvo išgirsti apie situaciją Rusijoje iš pirmų lūpų, iš tų žmonių, kurie atstovauja Rusijos opozicijai, kurie dirba su kalėjime esančiu A. Navalnu. Susitikimas tikrai pavyko, dalyvavo nemažas būrys užsienio reikalų ministrų, dar didesnis būrys ambasadorių“, – sakė G. Landsbergis.

Ministras sakė tikintis, jog pirmadienį ministrai priims sprendimą dėl sankcijų, nes „duotas pažadas praėjusioje taryboje, jei A. Navalnas nuteisiamas ir lieka kalėjime, tuomet Europa turėtų sutarti dėl sankcijų“. „Aš labai tikiuosi, kad rytoj tas sutarimas bus rastas“, – reziumavo G. Landsbergis.

Kremliaus kritiko A. Navalno įkalinimas neseniai sukėlė masinius protestus Rusijoje, per juos sulaikyta mažiausiai 10 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (58)

vakar sakė

kad sankcijos pasiektos. Broileris išsivekė belakstydamas po ES susitikimą su valstybiu vadovais..Kai galvoje ne visi sraigteliai tvarkoj, o iš stogo čerpės išbyrėję tai belieka tokius puspročius tik užjausti..Apgailėtina.

Demesio!

KVAILUMAS NE GYDOMAS!

ieva

jam dar reikia austejos darzelyje pazaisti o paskui pasimokyti kaip dirbti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS