Lietuvos ir Kinijos premjerai sutarė didinti krovinių pervežimą | kl.lt

LIETUVOS IR KINIJOS PREMJERAI SUTARĖ DIDINTI KROVINIŲ PERVEŽIMĄ

  • 1

Kinija galėtų didinti krovinių pervežimą per Lietuvą, naudodamasi „Lietuvos geležinkelių“ ir Klaipėdos uosto paslaugomis.

Tokią galimybę antradienį Budapešte aptarė Lietuvos ir Kinijos premjerai Saulius Skvernelis ir Li Keqiuangas (Li Kečiangas), pranešė Vyriausybė.

Premjerai, be to, sutarė, jog reikėtų didinti lietuviškų žemės ūkio ir maisto prekių eksportą į Kiniją. S. Skvernelis teigė, kad Lietuva nori glaudžiau bendradarbiauti su Kinija finansinių paslaugų ir e-komercijos srityje.

Lietuvos premjeras teigė, kad pritarus kitoms šalims, Lietuva norėtų suorganizuoti Kinijos ir Vidurio Rytų Europos valstybių susitikimą 16+1 formatu.

Paskutinį kartą Kinijos ir Lietuvos premjerai buvo susitikę 2015 metais.

Lietuvos verslininkai siekia eksportuoti į Kiniją mėsą, pieno produktus. Ši šalis yra svarbi Lietuvos verslui kaip alternatyvi rinka po Rusijos 2014 metais paskelbto maisto produktų embargo.

Lietuva ir Kinija planuoja pasirašyti memorandumą, vadinamą Šilko kelio susitarimu. Pekinas viliasi, kad 2013-aisiais pristatytas projektas, kuris vadinamas ir naujojo Šilko kelio planu, padės atgaivinti senovinius prekybos maršrutus iš Azijos į Europą ir Afriką. Ši iniciatyva apjungia 65 valstybes, kuriose gyvena 60 proc. pasaulio gyventojų ir yra sukuriama maždaug trečdalis pasaulio bendrojo vidaus produkto (BVP).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kagi

turbut pereisim prie kinisko komunizmo nes mes jau priprate prie kinisko niekalo o po to seks?..... /pabegeliu/ ordos kuriu jokiais skvernais nepaslepsi......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS