Lietuvos ir Lenkijos parlamentarai rinksis į asamblėją | kl.lt

LIETUVOS IR LENKIJOS PARLAMENTARAI RINKSIS Į ASAMBLĖJĄ

Lietuvos Seimo nariai šią savaitę su Lenkijos parlamentarais susitiks aptarti istorinės atminties, tarptautinių santykių klausimų.

Seimo Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos vadovas Arūnas Gumuliauskas sakė, kad tarpparlamentinėje asamblėjoje Lietuvoje su Lenkijos politikais bus tariamasi dėl galimybės plačiau tyrinėti tarpukario istoriją.

„Gink Dieve, politikai tikrai nesikiš į istorijos tyrinėjimo procesus, bet mes kaip valdžios atstovai sieksime skatinti tuos tyrinėjimus, aktyvesnį dialogą, kad neliktų tokių baltų dėmių mūsų istorijoje ir tų dėmių neišnaudotų mums nedraugiškos trečiosios jėgos“, – BNS teigė parlamentaras.

Pasak jo, lietuviai ir lenkai iki šiol nesutaria dėl tokių klausimų, kaip Vilniaus krašto okupacija ar Armijos Krajovos veikla.

„Tiek lenkų, tiek lietuvių istoriografijoje daugeliu klausimu nėra vieningos ar net artimos nuomonės“, – kalbėjo A. Gumuliauskas.

„Šiandien, kada Lietuvos ir Lenkijos santykiai yra geri, trečiosios jėgos bando mus sumušti kaktomis per istorinės atminties prizmę“, – teigė jis.

Lietuvos ir Lenkijos tarpparlamentinėje asamblėjoje sekmadienį ir pirmadienį taip pat bus aptartos Lietuvos ir Lenkijos pozicijos tarptautinėse organizacijose, tokiose kaip NATO, Europos Sąjunga ar Europos Taryba.

Tai bus antra Lietuvos ir Lenkijos parlamentarų asamblėja po jos veiklos atnaujinimo šiemet vasarį.

Iki tol pastarąjį kartą asamblėjos susitikimas vyko 2009 metų gegužę.

Šį savaitgalį Lietuvoje taip pat lankysis Lenkijos Senato pirmininkas Stanislawas Karczewskis (Stanislavas Karčevskis).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS