Lietuvos ir Norvegijos premjerės aptarė COVID-19 situaciją, akcentavo NB8 bendradarbiavimo svarbą | kl.lt

LIETUVOS IR NORVEGIJOS PREMJERĖS APTARĖ COVID-19 SITUACIJĄ, AKCENTAVO NB8 BENDRADARBIAVIMO SVARBĄ

  • 1

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė penktadienį nuotoliniame susitikime su Norvegijos premjere Erna Solberg aptarė kovos su COVID pandemija eigą, dvišalio bendradarbiavimo ir bendradarbiavimo tarp Šiaurės ir Baltijos aštuoneto šalių (NB8) darbotvarkę bei perspektyvas.

„Teikiame ypatingą reikšmę Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimui, nes suartėjimas visose srityse – mūsų strateginis interesas. Tvirtai sutariame, kad saugumo, hibridinės ir kibernetinės grėsmės – bendros visame regione“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Pokalbyje konstatuota, kad Lietuva ir Norvegija yra glaudžios NATO sąjungininkės, kurias vienija turininga darbotvarkė saugumo ir gynybos, energetikos, ekonominio bendradarbiavimo srityse.

Lietuva labai vertina Norvegijos indėlį į regioninį saugumą: norvegų kariai tarnauja eFP batalione Rukloje, dalyvauja NATO oro policijos misijose, svarbiausiuose Lietuvos kariuomenės modernizavimo projektuose.

Vyriausybės pranešime pažymima, kad buvo apsikeista nuomonėmis dėl tolesnės paramos Baltarusijos pilietinei visuomenei svarbos.

Aptariant užsienio politiką pabrėžta, kad Lietuva ir Norvegija palaiko tradicinį bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose, yra bendramintės dėl paramos Rytų partnerėms ir, vertinant Rusijos agresiją, Norvegija yra prisijungusi prie Europos Sąjungos sankcijų šiai valstybei.

Aptariant COVID-19 situaciją, aptartos valdymo priemonės ir situacija. Akcentuota, kad labai svarbu sustiprinti šalių bendras pastangas kovojant su dezinformacija apie vakcinos saugumą ir veiksmingumą, būtina teikti piliečiams aiškią, skaidrią ir išsamią informaciją.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kur

ZIURI POLICIJA JI GI BE KAukes CIA KODEL NEUZDEDA BAUDOS))))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS