Lietuvos ir Ukrainos vadovai telefonu aptarė ir regiono saugumo situaciją | kl.lt

LIETUVOS IR UKRAINOS VADOVAI TELEFONU APTARĖ IR REGIONO SAUGUMO SITUACIJĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį telefonu kalbėjosi su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir aptarė dvišalius santykius, regiono saugumo situaciją, Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimą Europos Sąjungoje bei NATO.


Prezidento komunikacijos grupės pranešime sakoma, kad pokalbio metu G. Nausėda pasveikino Ukrainos vadovą puikiai pasirodžius rinkimuose ir pabrėžė, kad šis ukrainiečių pasitikėjimas yra didžiausias įpareigojimas ir atsakomybė už visos Ukrainos ir jos žmonių ateitį.

„Tai stipriausias mandatas atsakingai dirbti savo šalies gerovei ir dėti visas pastangas užtikrinti gyvybiškai svarbių ekonominių reformų tęstinumą bei formuoti reiklią vyriausybę", - sakė šalies vadovas.
 
Kalbėdamas su Ukrainos vadovu prezidentas G. Nausėda pabrėžė, kad Lietuva tvirtai palaiko Ukrainos suverenumą bei teritorinį vientisumą, ir dar kartą pareiškė visokeriopą mūsų šalies ir jos žmonių, taip pat įveikusių sudėtingą permainų kelią, paramą Ukrainai, parodžiusiai norą eiti dar didesnės integracijos su ES keliu.
 
Savo ruožtu V. Zelenskis padėkojo Lietuvos prezidentui už nuoseklias pastangas, keliant Ukrainos klausimus tarptautinėje arenoje.
 
 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Artūras

Tulpės kurwos teritorijoja...

Tikėjausi,

kad pasibaigė tas Ukrainos klausimas, bet ne

Pilietis

D.Grybauskaiė prarado pasitikėjimą Lietuvių tautos todėl ,kad nosį kišo į svetimus reikalus o nesirūpino savo šalimi.Lietuviai išsirinko prezidentą savo šalliai vadovauti o ne Ukrainos reikalus spręsti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS