Lietuvos ir Vokietijos gynybos ministrai aptarė stiprėjančią partnerystę | kl.lt

LIETUVOS IR VOKIETIJOS GYNYBOS MINISTRAI APTARĖ STIPRĖJANČIĄ PARTNERYSTĘ

  • 0

Krašto  apsaugos ministras Raimundas Karoblis ketvirtadienį su naująja Vokietijos gynybos ministre  Annegret Kramp-Karrenbauer aptarė glaudžią Lietuvos ir Vokietijos partnerystę stiprinant saugumo situaciją regione.

Taip pat sutarta dėl A. Kramp-Karrenbauer vizito į Lietuvą dar šių metų rudenį.

„Vokietijos lyderystė vadovaujant NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei  grupei Lietuvoje, kuri ypač  prisideda prie NATO atgrasymo priemonių stiprinimo regione, yra itin svarbi. Turime ir toliau siekti šių pajėgų įgalinimo. Lietuva taip pat išlieka aktyvi ir patikima Vokietijos partnerė dalyvaujant tarptautinėse misijose ir operacijose“, – susitikime sakė krašto apsaugos ministras R.  Karoblis.

Ministrų susitikimas surengtas neformalaus ES gynybos ministrų susitikimo paraštėse, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Ministras taip pat padėkojo Vokietijai už dalyvavimą NATO oro policijos misijoje Lietuvoje bei investicijas į Lietuvos karinę infrastruktūrą. Pasak ministro, stiprėjantys ryšiai tarp Lietuvos ir Vokietijos kariuomenių abiejų šalių kariuomenėms leidžia įgyti didesnį suderinamumą ir efektyviau pasirengti įvairiems scenarijams.

Vokietijos ministrė savo ruožtu padėkojo už puikias sąlygas Lietuvoje dislokuotiems Vokietijos kariams ir patikino, kad ir toliau aktyviai dalyvaus ne tik formuojant NATO batalioną, bet ir dalyvaus regione vykstančiose pratybose, teigiama KAM pranešime.

Aptardami Europos Sąjungos vystomas gynybos ir saugumo stiprinimo iniciatyvas, ministrai sutarė, kad Europos Sąjungos saugumo užtikrinimo kontekste jos yra svarbios, tačiau pagrindinis vaidmuo gynybos srityje tenka NATO.

„Todėl abi šalys dės visas pastangas stiprinti ir įgalinti NATO būti pasiruošus atremti bet kokias grėsmes“, – rašoma pranešime.

A. Kramp-Karrenbauer Vokietijos gynybos ministre paskirta šių metų liepos 17 dieną.

Pernai gruodį A. Kramp-Karrenbauer, artima Vokietijos kanclerės Angelos Merkel sąjungininkė, buvo išrinkta jos konservatyviosios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) lydere.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS