Lietuvos kariai dalyvauja pratybose Danijoje, ruošiantis misijai Irake | kl.lt

LIETUVOS KARIAI DALYVAUJA PRATYBOSE DANIJOJE, RUOŠIANTIS MISIJAI IRAKE

  • 2

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotojo pėstininkų bataliono karių būrys dalyvauja pratybose Danijoje.

Rugsėjo 22 – spalio 20 dienomis vykstančių pratybų metu vertinamas Lietuvos ir Danijos karių pasirengimas dalyvauti NATO misijoje Irake (NATO Mission Iraq, NMI), pranešė Lietuvos kariuomenė.

Į tarptautinę operaciją Irake Lietuvos kariai išvyks lapkričio mėnesį ir dalyvaus iki kitų metų balandžio.

Misijos metu Danijos mobilios apsaugos kuopos sudėtyje Lietuvos kariai atliks pajėgų apsaugos užduotis – užtikrins irakiečių karius rengiančio NATO personalo apsaugą.

Pasak pranešimo, ši užduotis atliekama siekiant apsaugoti NATO mokymo personalą nuo pavienių ISIS būrių, rengiančių išpuolius prieš vietines saugumo pajėgas, vyriausybės atstovus ir civilius gyventojus.

„Lietuvos kariams bus patikėtas mūsų sąjungininkų, dalyvaujančių mokymo misijoje Irake, saugumas. Kalbame apie žmonių gyvybes, tai – didelis pasitikėjimo ženklas, ir didelė atsakomybė“, – sako Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys.

Pasirengimą būtent šiai operacijai Lietuvos kariai pradėjo birželį, šiuo metu vykstančios pratybos – paskutinė pasirengimo misijai dalis. Iš viso į pajėgų apsaugos misiją išvyks 34 Lietuvos kariai; dar 2 kariai šiuo metu tarnauja misijos štabe.

NATO misija Irake (NMI) yra nekovinė operacija, kurios tikslas – sustiprinant Irako kariuomenę ir saugumo institucijas įgalinti jas kovoti su terorizmu, užkirsti kelią ISIS veiklai Irake ir stabilizuoti šalį.

Pradėti šią misiją buvo nutarta 2018 metų liepos mėn. NATO viršūnių susitikime Briuselyje, gavus Irako vyriausybės prašymą. Šių metų vasarį NATO gynybos ministrų susitikime buvo pritarta šios misijos išplėtimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

kaimo vajaka

PATARIMAS...

Misijos Irake pradžiai - mokykitės kaip reikės bėgti iš Irako, kaip tai padarė JAV teroristai bėgdami iš Afganistano po 20 metų tos šalies "demokratizavimo". Nepamirškite, kaip ir Juknevičienė, pasodinti Lietuvos ąžuoliukų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS