Lietuvos lenkų sąjungos pirmininku išrinktas V. Tomaševskis | kl.lt

LIETUVOS LENKŲ SĄJUNGOS PIRMININKU IŠRINKTAS V. TOMAŠEVSKIS

Visuomeninės organizacijos Lietuvos lenkų sąjungos (LLS) pirmininku išrinktas europarlamentaras, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) vadovas Valdemaras Tomaševskis.

Jis išrinktas trejų metų kadencijai ir pakeis beveik du dešimtmečius LLS vadovavusį LLRA-KŠS atstovą, buvusį parlamentarą Michalą Mackevičių.

LLS suvažiavime savaitgalį už V. Tomaševskio kandidatūrą balsavo 215 delegatų. Be V. Tomaševskio, į postą pretendavo dar trys LLRA-KŠS atstovai: Vilniaus lenkų kultūros namų direktoriaus pavaduotoja Kristina Ziminska, buvę ankstesnių Vyriausybių ministrai, buvę parlamentarai Renata Cytacka bei Jaroslavas Narkevičius.

Už K. Ziminską pasisakė 53 delegatai, už R. Cytacką balsavo 24 atstovai, J. Narkevičius kandidatūrą atsiėmė bei, kaip ir M. Mackevičius, parėmė V. Tomaševskį.

BNS V. Tomaševskis sakė esąs dėkingas už pasitikėjimą ir planuoja „tęsti darbus ir vienyti žmones“.

„Bet vienyti ir platesne prasme, pagal tam tikras vertybes – tradicinės šeimos vertybės, atitinkamas auklėjimas vaikų, mokymosi savybės mokyklose. Šiuos darbus tęsime, taip pat, kaip ir kitą – visuomeninę, švietėjišką, kultūrinę veiklą“, – sakė jis.

Daugiau nei tris dešimtmečius veikianti visuomeninė organizacija teigia vienijanti apie 10 tūkst. narių visoje Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tikrai

Stebuklas. Praneškit. kai bus naujai išrinktas Leninas Stalinas Putinas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS