Lietuvos premjeras abejoja Rusijos nuoširdumu dėl Sirijos | kl.lt

LIETUVOS PREMJERAS ABEJOJA RUSIJOS NUOŠIRDUMU DĖL SIRIJOS

  • 3

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį kritiškai įvertino Rusijos antskrydžius Sirijoje, sakydamas, kad pirminė informacija verčia abejoti Maskvos teiginiais, jog ji taikosi į „Islamo valstybės“ grupuotę.

Vyriausybės vadovo teigimu, Rusijos įvykdytos atakos prieštarauja neseniai išsakytiems raginimams burti tarptautinę koaliciją prieš džihadistus.

Nors Rusija nurodė, kad atakuoja „Islamo valstybės“ pajėgas, A.Butkevičius atkreipė dėmesį, jog, pagal pirminę informaciją, trečiadienio atakų taikinys buvo ne ši ekstremistinė džihadistų grupuotė.

„Žiniasklaidoje pateikta informacija (...) kol kas verčia abejoti Rusijos deklaruojamų ketinimų nuoširdumu“, - Žinių radijui sakė Lietuvos premjeras.

„Mes toliau palaikysime tarptautinės koalicijos poziciją, siekiant konflikto sureguliavo. Į tarptautinę koaliciją prieš „Islamo valstybę“ yra įsijungusios visos NATO šalys, įskaitant ir Lietuvą“, - pridūrė A.Butkevičius.

Vakarų pareigūnai įtaria, kad rusų oro smūgiai buvo surengti siekiant paremti Damasko režimą, kurį Vakarai kaltina karo nusikaltimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

valentinas1

O aš labai abejoju Lietuvos premjeru.

Gintas

O as vis abejoju, ar yra teisinis pagrindas, JAV lektuvams kirsti suverenios valstybes siena ir bombarduoti jos teritorija, paciai pasirinkus norimus taikinius?

T0mas J.

Antrame Persijos įlankos kare JAVastai su savo vasalais bombino Iraką - žuvo 134000 neginkluotų civilių gyventojų - tai JAV Brauno universiteto mokslininkų duomenys, pateikti praėjus daug laiko po karo. Tuos žuvusius, kurie mirė gindamiesi GINKLUOTI - skaičiavo atskirai, kažkodėl... Žiauru? Šis karas vyko be jokios priežasties, tiesiog tai buvo JAV užgaida naikinti musulmonus. Genocidas. Ir Vakarų pasaulis nedejavo, kad jiems gaila žūstančių musulmonų. Kodėl? Nežinau kodėl, gal dėl rasistinių priežasčių? O gal iš didelės meilės Amerikai.. Tačiau man šlykštus tas vakarų žiniasklaidos veidmainiškumas, kai Rusijai bombarduojant teroristus Sirijoje - tuoj garsiai skaičiuojami žuvę civiliai. Taip, žuvusių nekaltų žmonių gaila, bet čia bent tikslas kilnus, ne taip kaip Irako karo metu..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS