Lietuvos vadovai sveikina D. Cameroną su pergale rinkimuose | kl.lt

LIETUVOS VADOVAI SVEIKINA D. CAMERONĄ SU PERGALE RINKIMUOSE

  • 0

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius penktadienį pasveikino Jungtinės Karalystės premjerą Davidą Cameroną (Deividą Kameroną) su pergale rinkimuose.

Prezidentė palinkėjo tęsti darbus šalies vienybei ir žmonių gerovei, o premjeras pareiškė įsitikinęs, kad partnerystė, tarpusavio pasitikėjimas ir glaudus bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Jungtinės Karalystės toliau tik stiprės.

„Sveikinu Jus pasiekus reikšmingą pergalę rinkimuose į Jungtinės Karalystės Bendruomenių rūmus. Džiaugiuosi, kad ir toliau dirbsite savo šalies ir visos Europos žmonių labui eidamas Jungtinės Karalystės Ministro Pirmininko pareigas. Nuoširdžiai sveikinu Jus ir linkiu visokeriopos išminties ir sėkmės šiame labai svarbiame ir atsakingame darbe“, – rašoma prezidentės sveikinime.

Britų premjerui D.Grybauskaitė taip pat palinkėjo „tęsti svarbius darbus puoselėjant šalies vienybę bei užtikrinant visiems savo žmonėms dar didesnę gerovę, saugumą ir klestėjimą“, pranešė Prezidentūra.

„Šiandien Bendrija turi spręsti sudėtingas užduotis, todėl glaudus bendradarbiavimas tarp Europos Sąjungos ir šalių narių tampa dar svarbesnis. Tikiu, kad mūsų tarpusavio parama ir supratimas, taip pat bendros pastangos padės mums sukurti saugią, klestinčią ir į ateitį orientuotą Europą“, – rašoma premjero sveikinime, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Negalutiniais duomenimis, D.Camerono vadovaujami konservatoriai jau užsitikrino 326 vietas, garantuojančias jiems daugumą 650 vietų Bendruomenių Rūmuose ir leidžiančias formuoti vyriausybę neieškant koalicijos partnerių.

D.Cameronas prieš rinkimus yra žadėjęs iki 2017 metų surengti referendumą dėl Britanijos narystės Europos Sąjungoje bei norėtų pataisų ES sutartyje migracijos klausimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS