Lietuvos vadovai sveikina Ukrainą Nepriklausomybės dienos proga – linki pergalės | kl.lt

LIETUVOS VADOVAI SVEIKINA UKRAINĄ NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENOS PROGA – LINKI PERGALĖS

  • 8

Sveikindami Ukrainą 31-ųjų nepriklausomybės metinių proga Lietuvos vadovai jai linki pergalės ir įsitvirtinti Europos šalių šeimoje.

„Šią prasmingą dieną minint tokiu įtemptu metu, besitęsiant Rusijos karui, linkiu Jums, Jūsų šaliai ir visiems jos gyventojams kuo didžiausios stiprybės ir susitelkimo. Ukraina nugalės. Lietuva visada buvo ir bus su Jumis“, – rašoma trečiadienį paskelbtame prezidento Gitano Nausėdos sveikinime Ukrainos vadovui Volodymyrui Zelenskiui.

Anot jo, Lietuvos žmonės žino, ką reiškia gyventi agresoriaus pašonėje, todėl yra neabejingi Ukrainai ir nepaprastą drąsą bei ryžtą demonstruojantiems jos žmonėms.

G. Nausėda patikino, kad Lietuva ir toliau visapusiškai rems Ukrainą teikdama karinę, humanitarinę, finansinę ir ekspertinę paramą.

„Ir toliau telksime demokratinės tarptautinės bendruomenės partnerius teikti Ukrainai nenutrūkstamą, ilgalaikę ir visokeriopą pagalbą bei didinti spaudimą agresoriui. Būsime kartu su Ukraina iki pergalės. Su visa tarptautine bendruomene esame pasirengę padėti įgyvendinant Ukrainos atstatymo planą“, – tvirtino jis.

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Ukrainos parlamentui linkėjo ištvermės, susitelkimo dirbant tautos labui, nutraukiant brutalią agresiją ir atkuriant vientisą šalies teritoriją.

Ji teigė, kad ukrainiečiai kovoja ne tik už savo, bet ir visos Europos laisvę bei suverenitetą.

„Tikime Jūsų tautos vienybe ir ryžtu žengti iki galutinės pergalės, įsitvirtinti Europos Sąjungos ir NATO šeimoje. Esame ir būsime su Jumis šiame kelyje“, – sakė Lietuvos parlamento vadovė.

Pasak premjerės Ingridos Šimonytės, šešis mėnesius nuo Rusijos agresijos didvyriškai besiginantiems ukrainiečiams ši Nepriklausomybės diena turi ypatingą vertę.

„Tik drąsių ir pasiaukojančių žmonių dėka Kyjive šiandien švenčiama laisvė. Ši kova visam civilizuotam pasauliui rodo, kad įmanoma pasipriešinti kur kas didesnei karinei galybei, kai esi tiesos ir teisės pusėje“, – savo sveikinime sakė Lietuvos Vyriausybės vadovė.

Ji pabrėžė, kad nors agresorius tikisi, jog Ukrainos nepriklausomybę remiančios Vakarų šalys išseks, praras ryžtą, galbūt susivaidys tarpusavyje ir parama ukrainiečiams teliks deklaracijomis, bet ne veiksmais, pastarasis pusmetis parodė, kad to nenutiks.

„Net jeigu buvo abejojančių, kad gebame būti vieningi ir solidarūs, pastarasis pusmetis įrodė, kad tokie esame. Tokiais ir išlikime, kad Ukrainos, o kartu ir mūsų visų pergalė, išauštų kuo anksčiau“, – teigiama I. Šimonytės sveikinime.

Ukraina nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos paskelbė 1991 metų rugpjūčio 24 dieną, Maskvoje žlugus pučui.

Tačiau 2014 metais Rusija aneksavo Ukrainai priklausiusį Krymo pusiasalį, o šių metų vasario pabaigoje pradėjo invaziją į šią šalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

.Garbė Ukrainai,Didvyriams Garbė, sveikiname Ukrainos žmones su nepriklausomybės diena ir linkime išvyti okupantus.

LAPE SIAURINE

Uzsienio reikalu ministras ir banditu saikos vadas nusibludijo visai,isake pasienieciams ir muitininkams klausineti visu kieno yra Krymas ir ka palaikome,ukraina ar rusija,tai ar cia ne atviras prievartavimas,o kas liecia ukrainos nepriklausomybes sveikinimus,tai cia tikrai vieni vadovai ir svencia ir keista ,kad si karta neprisidenge Lietuvos liaudimi

5ai kolonai

5 kolonos šunys inkščia. Ukrainai- pergalės, o palaikantiems karą- toliau gyventi šiukšlyne. 5 kolonos išsigimėlių gauja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS