LRTK antrą kartą per pusmetį nustatė pažeidimą „RTR Planeta“ laidose | kl.lt

LRTK ANTRĄ KARTĄ PER PUSMETĮ NUSTATĖ PAŽEIDIMĄ „RTR PLANETA“ LAIDOSE

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRKT) trečiadienį pranešė antrą kartą per pusmetį nustačiusi pažeidimą Lietuvoje retransliuojamos televizijos programos rusų kalba „RTR Planeta“ laidose ir tęsianti procedūrą dėl jos retransliavimo laikino sustabdymo.

Komisija posėdyje apsvarstė sausio 13 dieną „RTR Planeta“ laidoje „Žinios“ („Vesti“) paskelbtą informaciją ir nusprendė, kad ja buvo šiurkščiai pažeistas Visuomenės informavimo įstatymas – kurstoma neapykanta bei platinama dezinformacija.

Šiame laidos epizode buvo pasisakoma apie 1991 metų sausio 13-osios įvykius Vilniuje.

Pradėti procedūrą dėl laikino retransliavimo sustabdymo Komisija nusprendė pernai spalio gale, kai nustatė, kad rugsėjo 17 dieną rodytoje laidoje „60 minučių“ buvo kurstomas karas, nesantaika ir tautinė neapykanta.

Pasak Komisijos, laidoje dalyvavusio Vladimiro Žirinovskio pozicija Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos ir Lenkijos valstybių atžvilgiu yra agresyvi ir skatinanti „pasikrauti ginklus, atidengti raketas, užčiaupti, pulti“.

Jei per metų laikotarpį Komisija nustato tris pažeidimus, kai paskelbiama neleistina informacija, atlikus visas procedūras galima laikinai sustabdyti šios televizijos programos laisvą priėmimą Lietuvoje.

Tai Komisija jau buvo padariusi 2014, 2015, 2016 ir 2018 metais.

LRKT artimiausiu metu kreipsis į Rusijos kompaniją „VGTRK“ bei televizijos programai licenciją išdavusią instituciją Prancūzijoje ir praneš apie pažeidimus bei priemones, kurių ketinama imtis, jeigu pažeidimai pasikartos.

Apie pažeidimus LRKT taip pat informuos Europos Komisiją.

Nepavykus per mėnesį nuo pranešimo Europos Komisijai pateikimo rasti sutarimo bei jeigu pažeidimai kartosis, LRKT „RTR Planeta“ retransliavimą gali sustabdyti metams arba ilgesniam laikotarpiui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Čiubakui

Tai tegul lenkai ir uždaro tą kanalą.

"DEMOKRATINĖ" LIETUVA RUOŠIA "DOVANĖLĘ"...

Neabejoju, kad tai sliekų ieškojimas uždaryti vieną iš nedaugelio Rusijos TV kanalų. "Demokratinė" Ukraina jau uždarė...Kaip Lietuvos landsberginiai šuneliai bijo TIESOS !!! Tik...ne tie laikai, kad MELAS nebūtų atskleistas. Šiais laikais ne vien TV kanalai transliuoja teisingus, o ne landsberginės purvasklaidos MELĄ.

Vienas kvailys kažką pasakė ,

kur ta demokratija dingo? Nuomonių būna įvairių ir kvailų taip pat ir dėl to viska nutraukti?.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS