M. Majauskas apie abejotinus koronaviruso projektus: pinigų taškymo politikos daugiau nebus | kl.lt

M. MAJAUSKAS APIE ABEJOTINUS KORONAVIRUSO PROJEKTUS: PINIGŲ TAŠKYMO POLITIKOS DAUGIAU NEBUS

  • 3

Nuo šių metų pradžios koronaviruso priemonėms valstybė jau išleido daugiau nei 220 mln. eurų. Ir kaip aiškėja, tie milijonai neretu atveju įsisavinami gana keistomis aplinkybėmis ir susižeria juos ganėtinai įtartinos reputacijos įmonės bei asmenys... Šį pirmadienį aktualijų laidoje „Karštai su tv3.lt“ bus aiškinamasi, kas lobsta iš pandemijos ir kraunasi milijonus. Laidos svečiai – Seimo nariai Mykolas Majauskas ir Lukas Savickas.

Neseniai Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje buvo tyliai atsukti pinigų kraneliai. Iš jų pabirs net 31 mln. eurų. Pinigai skirti projektams, kuriuos galima pavadinti iš fantastikos srities: sanitariniams tuneliams nuo COVID-19, aparatams, kurie iš tolo atpažins koronavirusu sergančius žmones ir net jodui, kuris mus neva apsaugos nuo COVID-19.

Matant tokius dalykus, neišvengiamai kyla daug klausimų. Ar perkamos tikrai reikalingos priemonės? Ar valstybės pinigai išleidžiami prasmingai? Ar nėra bandoma tiesiog pasipinigauti? Ar pirkimai vykdomi skaidriai?

„Kalbant apie 31 mln., tai Lietuvos verslo paramos agentūros administruojamas konkursas. Reikia žiūrėti, koks buvo tikslas. Tikslas buvo apsirūpinti COVID-19 apsaugos priemonėmis. Natūralu, kad daugelis rinkos žaidėjų yra nepatenkinti atsirandančiais naujais žaidėjais ir konkurencija. Mes gyvename teisinėje valstybėje, jei kam nors kyla kokie nors klausimai dėl pasipelnymo ar nesąžiningų konkursų, eikime teisiniu keliu“, – komentavo L. Savickas.

„Ar daugiau nei milijonas už dviejų valandų vaizdo kursus medikams nekelia įtarimų?“ – klausė laidos vedėjas Artūras Anužis.

„Negaliu vertinti šio pirkimo, nes neturiu nei žinių, nei kompetencijų šioje srityje. Be to, reikia vertinti pirkimo aplinkybes ir pirkimo dokumentus: ar buvo, kas galėjo tokiu greičiu ir tokia apimtimi padaryti tuos mokymus, už kokią kainą galėjo, kokios kokybės reikėjo reikalauti. Tos srities ekspertai turi atsakyti į tuos klausimus“, – atsakė L. Savickas.

TV3 nuotr.

Tuo tarpu kitas laidos svečias M. Majauskas mato čia aiškias politines sąsajas ir rinkiminius tikslus.

„Sėdi Vyriausybė, kurios reitingai krenta, šalia dar didžiulė pandemija. Kažkokių moralinių įsitikinimų didelių neturi ir galvoji, kaip nusipirkti tuos rinkėjus. Viena plano dalis – vienkartinės išmokos įvairioms socialinėms grupėms prieš pat rinkimus. Antroji plano dalis – išleisti kuo daugiau pinigų taip vadinamoms ekonomikos skatinimo priemonėms. Tačiau realiai, ką matome – didelė dalis šių pinigų buvo panaudota neprasmingai ir neefektyviai. Todėl reikės grįžti prie šitų projektų ir stabdyti, kurie dar nėra įgyvendinti, ir žiūrėti, kokių rezultatų galime pasiekti su tais, kurie jau yra įgyvendinti“, – sakė M Majauskas. Ir tikina, kad tokių abejotinos reikšmės projektų nebebus.

„Jeigu būtų tęsiama ta politika, kurią įgyvendino „valstiečiai“, taškydami pinigus, tai vėliau reikėtų veržtis diržus. Tai tos pinigų taškymo politikos daugiau nebus. Mes žiūrėsime kiekvieną projektą ir labai atidžiai, kad nebūtų tokių keistų projektų, kaip jodas nuo COVID-19. Tokių dalykų negali būti“, – griežtai kalbėjo M. Majauskas.

Daugiau apie viską – šiandien, 19.30 val. laidoje „Karštai su tv3.lt“ per TV3. Laidą taip pat galite stebėti internete – tv3.lt ir per „TV3 Play“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pensininkė

tų jodo tablečių pirkti manau tikrai nereikėjo kam aktualu būtų ir patys nusipirkę o be to juk jų galiojimas ribotas o dėl covido priemonių pirkimo manau nebuvo laiko ieškoti pigesnių džiaugėsi kad gavo tų priemonių iš ten kur galėjo gauti juk tų priemonių reikia visam pasauliui juk ir patys pirkome kaukes kainuojančias po kelis eurus kai dabar jos kainuoja centai bet gudrieji vėl prigalvoja visokių veido dangalų ir ne už centus

Ni

Ponas Majauskai pirma paskaityk kiek pinigų iššvaistė per 30 metų konservatoriai.

aaa

konservatoriai ant savo arkliuko- veržt diržus visiems, tik ne saviems

SUSIJUSIOS NAUJIENOS