M. Navickienė prašo padidinti viceministrų skaičių SADM | kl.lt

M. NAVICKIENĖ PRAŠO PADIDINTI VICEMINISTRŲ SKAIČIŲ SADM

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė prašo padidinti viceministrų skaičių – ji siekia, kad ministerijoje dirbtų ne trys, o keturi viceministrai.

Teikdama tokį Vyriausybės nutarimo projektą M. Navickienė ketvirto viceministro būtinybę grindžia didelėmis darbo apimtimis.

Teikime nurodoma, kad socialinės apsaugos ir darbo ministrui pavesta kuruoti darbo santykių ir darbo apmokėjimo, socialinės partnerystės, darbo rinkos ir užimtumo rėmimo, darbuotojų saugos ir sveikatos, valstybinio socialinio draudimo, pensijų, socialinės paramos, šeimos ir vaiko teisių apsaugos, jaunimo, socialinės integracijos ir lygių galimybių, moterų ir vyrų lygių galimybių, neįgaliųjų, nevyriausybinių organizacijų plėtros, savanoriškos veiklos ir kitus klausimus.

Anot ministrės, padidinus viceministrų skaičių, „tai suteiks galimybę efektyviau formuoti ir įgyvendinti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai priskirtus klausimus“.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) skaičiavimu, nauja pareigybė šiemet  papildomai kainuotų nuo 42 iki 54 tūkst. eurų.

„Kadangi valstybės biudžetas jau patvirtintas, šiais metais pareigybė bus finansuojama iš sutaupytų darbo užmokesčio fondo lėšų, todėl papildomų asignavimų šiems metams nebus prašoma“, – tvirtina M. Navickienė.

Šiuo metu socialinės apsaugos ir darbo viceministrais dirba Vilma Augienė, Vytautas Šilinskas ir Ana Selčinskienė.

V. Augienė: Ketvirtas viceministras kuruos neįgaliųjų klausimus

Ketvirtas viceministras Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje (SADM) reikalingas, kad kuruotų neįgaliųjų reikalus. 

Apie tai pirmadienį Seimo Neįgaliųjų teisių komisijoje pranešė SADM viceministrė V. Augienė.

„Ketvirtas viceministras būtų atsakingas už neįgaliųjų klausimus visus išskirtinai, nes tai didžiulis baras, didžiulis laukas. (...) Fokusuosis ir į žmogaus teisių klausimą, kas dabar dar stipriai šlubuoja mūsų paslaugų sferoje“, – per komisijos posėdį teigė V. Augienė. 

Pinigų papildomai neprašome, norime performuojant vidinį biudžetą suteikti didesnį svorį neįgaliųjų klausimas.

Pagal dabar galiojantį Vyriausybės nutarimą, SADM gali dirbti trys viceministrai. Tačiau jau parengtas Vyriausybės nutarimo projektas dėl šio skaičiaus padidinimo iki keturių.

Kaip BNS sakė ministrės patarėjas Tomas Kavaliauskas, trečiasis viceministras prie komandos prisidės pavasarį, o ketvirtasis – „kai tik bus surastas šioms pareigoms tinkantis žmogus“.

Pasak jo, naujam etatui ministerija papildomai iš biudžeto pinigų neprašys.

„Pinigų papildomai neprašome, norime performuojant vidinį biudžetą suteikti didesnį svorį neįgaliųjų klausimas“, – teigė ministrės atstovas.  

Sausį Ingridos Šimonytės Vyriausybė iki keturių padidino viceministrų skaičių Aplinkos ministerijoje.

Padidinus viceministrų skaičių Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje, liks penkios ministerijos iš 14, turinčios mažiau – po tris – viceministrus.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Su sąlyga, jog

tik laikinai, tik pavojų, karantinų, ekstremalių sąlygų laikotarpiais. Be to, reiktų pasinaudoti savanorių talkininkų pajėgomis, jų nuotolinio darbo galimybėmis.

Anonimas

Vyti lauk toke ministre is vis reike mazinti tu vagiu uztve

Piktas ant visų konservų

Ko smulkintis-10 viceministrų.O pati galės išvertusi.... ilsėtis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS