M. Sinkevičius LSDP partijos rinkimuose rems J. Oleko kandidatūrą | kl.lt

M. SINKEVIČIUS LSDP PARTIJOS RINKIMUOSE REMS J. OLEKO KANDIDATŪRĄ

Laikinasis socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas, Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius teigia gavęs kvietimą iš partijos pirmininko kėdės siekiančio europarlamentaro Juozo Oleko tapti LSDP vadovo pirmuoju pavaduotoju, jei tik pastarąjį rinkimuose lydės sėkmė.

„Taip, galiu patvirtinti, kad Juozas Olekas man yra pasiūlęs įsitraukti ir būti jo komandos pirmuoju pavaduotoju, jei jis laimės LSDP pirmininko rinkimus. Aš, kaip asmuo, esu davęs tokį sutikimą ir mano Jonavos skyrius planuoja remti jo kandidatūrą partijos pirmininko rinkimuose“, – Eltai pirmadienį teigė M. Sinkevičius.

Pasak jo, į pirmininkus kandidatuojantis J. Olekas jau yra kone suformavęs savo komandos branduolį.

„Juozo Oleko atveju, man yra žinomas tas branduolys – bent 6 asmenų, ką jis norėtų matyti savo komandoje (...). Tarp kviečiamų būti pavaduotojais yra ir merų, ir Seimo narių“, – sakė M. Sinkevičius ir pridūrė, kad socialdemokratų laukia įdomūs rinkimai.

„Rinkimų baigtis dar neaiški. Turime keturis kandidatus, na, o tikimybė man tapti pirmininko pavaduotoju, turbūt tokio pat dydžio, kaip ir Juozui Olekai tapti partijos vadovu“, – sakė laikinai LSDP vadovaujantis Jonavos meras.

Argumentuodamas, kodėl buvęs krašto apsaugos ministras ir dabartinis europarlamentaras, jo manymu, yra tinkamiausiais kandidatas tapti partijos pirmininku, M. Sinkevičius akcentavo, kad būtent J. Oleko kompetencija išmanant partines realijas padėtų LSDP pasiekti reikšmingų pergalių savivaldos rinkimuose.

„J. Olekas gerai žino situaciją skyriuose, supranta partines realijas“, – sakė M. Sinkevičius, akcentuodamas, kad, jo manymu, būtent tokių kompetencijų šiuo metu LSDP ir reikia.

„Kol kas mūsų partija ir skyriai atrodo ne itin puikiai, manau, kad ir dabartiniam fone, dabartiniam dviejų metų laikotarpiui, labiau tiktų Juozas Olekas nei, tarkime, Vilija Blinkevičiūtė“ – teigė M. Sinkevičius.

ELTA primena, kad kandidatus į LSDP pirmininko postą iki kovo 28d. galėjo kelti visi partijos skyriai. J. Oleko kandidatūrą pasiūlė 22, o V. Blinkevičiūtės – 13 partijos skyrių. Akmenės rajono merą Vitalijų Mitrofanovą pasiūlė 1 skyrius, o politologas Liutauras Gudžinskas išsikėlė pats.

LSDP pirmininką dvejų metų kadencijai renka visi partijos nariai. Pirmasis rinkimų turas vyks balandžio 22–25 dienomis. Jis tiesiogiai bus renkamas trečią kartą. Iki 2017 m. LSDP pirmininkai buvo renkami suvažiavimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Ekspertas

Budamas Krasto apsaugos ministeriu, buvo istaskes musu pinigus kazkokiems "traktoriams", kurie taip ir surudijo garaze... Kosmaras.

Nomenklatūra remia išaugintas daigelis

A ją jai kaip smagu net neslepiama savo paziuru. Lovys pilnas ir skanus išpenejo jis vaikus. Juoko doze nakčiai. Nuskesite su skęstančiu laivu senųjų bebru.dar kursą keisti jaunieji gali kol nepervelu.

SOCDEMŲ IŠKRYPĖLIS

LSDP UŽ STAMBULO KONVENCIJĄ IR GĖJUS.Turėkit žmonės raumeny.Sabatausko dukra yra LESBĖ.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS