Mano, kad į URK pirmininko postą galėtų grįžti Ž. Pavilionis: jis jau atkentėjęs bausmę | kl.lt

MANO, KAD Į URK PIRMININKO POSTĄ GALĖTŲ GRĮŽTI Ž. PAVILIONIS: JIS JAU ATKENTĖJĘS BAUSMĘ

Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas mano, kad rudenį prasidėjus Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkės Laimos Liucijos Andrikienės kadencijai Europos Audito Rūmuose, URK pirmininko pareigas galėtų perimti po kilusių konfliktų konservatorių lyderių pasitikėjimo netekęs ankstesnis URK pirmininkas Žygimantas Pavilionis.

„Pagal koalicijos susitarimą konservatoriai siūlo iš savo narių Užsienio reikalų komiteto pirmininką. Tai komitetas delikatus, labai daug aistrų kiek žinau ten verda, bet buvęs pirmininkas Žygimantas Pavilionis, kad ir kaip jį kartais opozicija vadintų, karšto kraujo, nesuprantant, ar tai yra komplimentas, ar visgi minusas, turi iš jų daugiausia potencialo“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Mitalas.

„Tai manau, kad galėtų grįžti. Jis jau atkentėjęs bausmę“, – pridūrė jis.

Tai manau, kad galėtų grįžti. Jis jau atkentėjęs bausmę.

ELTA primena, kad Seimas antradienį pritarė Užsienio reikalų komiteto pirmininkės L. L. Andrikienės kandidatūrai šešerių metų kadencijai į Europos Audito Rūmų narius.

Dar sausio mėnesį konservatorių frakcija nusprendė, jog Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž. Pavilionis turi trauktis iš einamų URK pirmininko pareigų. Ž. Pavilionis kritikos susilaukė dėl laikysenos Prezidentūros atžvilgiu. Tai pro akis nepraslydo partijos kolegoms, kurie frakcijoje ėmė kelti klausimą dėl tolesnio Užsienio reikalų komiteto pirmininko likimo šiose pareigose.

Ž. Pavilionį trauktis iš pareigų paragino ir premjerė Ingrida Šimonytė. Nors I. Šimonytė teigė labai vertinanti Ž. Pavilionio ryšius su kitų valstybių politikais bei didelį įdirbį užsienio politikoje, vis dėlto ministrė pirmininkė mano, kad kartais dėl konstruktyvesnio komandinio darbo yra verta padaryti tam tikrą pauzę.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Blusius

Net nejuokinga,jeigu taip atsitiktų....

apsisike idiotai , neturi kuom pakeist

savo idiotus ... todel grazina atgalios .....

Ką gi

pasirodo valdantieji jau neturi iš ko rinktis, jeigu siūlo "prisidirbusį"....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS