A. Mazuronis: nuosprendis „darbiečiams“ užkerta kelią dalyvauti rinkimuose | kl.lt

A. MAZURONIS: NUOSPRENDIS „DARBIEČIAMS“ UŽKERTA KELIĄ DALYVAUTI RINKIMUOSE

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis trečiadienį pareiškė nesuprantantis Apeliacinio teismo sprendimo partijai ir jos nariui Vytautui Gapšiui.

Jis taip pat teigia, kad apkaltinamasis nuosprendis partijai užkerta kelią dalyvauti kitų metų rinkimuose.

„Teismų sprendimus reikėtų gerbti, bet aš jo nesuprantu ir nepriimu kaip teisingo“ – BNS sakė A. Mazuronis.

Teismui skyrus Darbo partijai 400 tūkst. eurų baudą „MG Grupės“ (anksčiau – „MG Baltic“) politinės korupcijos byloje, jis tvirtino, kad partijai su nedidelėmis biudžeto dotacijomis tokia nuobauda reiškia politinės veiklos stabdymą.

„Aš manau, kad tiek mūsų partijai, tiek Liberalų sąjūdžiui (...) užkertamas bet koks kelias dalyvauti artėjančiuose rinkimuose“, – kalbėjo A. Mazuronis.

Darbo partija, kaip ir V. Gapšys, buvo nuteista dėl kyšio ėmimo ir prekybos poveikiu. Kyšiais pripažinta „MG Grupei“ priklausančių televizijų padaryta nuolaida Darbo partijos politinei reklamai bei parama viešajai įstaigai „Meno ir sporto projektai“.

Teismų sprendimus reikėtų gerbti, bet aš jo nesuprantu ir nepriimu kaip teisingo.

Anot teisėsaugos, už 27,1 tūkst. eurų vertės kyšį V. Gapšys veikė „MG Grupės“ naudai.

„Man toks teismo sprendimas yra visiškai nesuprantamas, kai žmonės sodinami į kalėjimą už tai, kad, būdami rinkimų štabo vadovais, derėjosi dėl to, už ką yra skiriami į tas pareigas“, – kalbėjo A. Mazuronis.

V. Gapšiui teismas skyrė puspenktų metų realią laisvės atėmimo bausmę.

A. Mazuronis nuosprendį pavadino „padiktuotu visuomenės“.

„Man nesuprantama, kaip pirmos instancijos teismas, turėdamas tas pačias faktines aplinkybes, (...) priima kardinaliai kitokį nuosprendį nei antrosios instancijos teismas“, – sakė politikas, kalbėdamas apie pernykštį Vilniaus apygardos teismo sprendimą kaltinamuosius šioje byloje išteisinti.

Jis tvirtino, kad sprendimą skųs Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

„Politikai tapo teismų sistemos ir visuomenės spaudimo atpirkimo ožiu. Gaila, kad teismų sistema Lietuvoje nesugeba atsispirti nei aukščiausio lygio politikų, nei visuomenės spaudimui“, – kalbėjo A. Mazuronis.

Darbo partijos taryba trečiadienį vakare nuotoliniu būdu aptars situaciją po teismo sprendimo.

Apeliacinis teismas trečiadienį nuteisė visus kaltinamuosius minimoje politinės korupcijos byloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tikrai

ant Lietuvos kūno turetų būti mažiau šitų vadinamų partijų darbo ,poilsio ,mylėjimosi, tikėjimo, ištikrųjų tai neaiškus dariniai kurie ateją valdžion kraunasi kapitalą apiplešdami gyventojus.

Anonimas

Ar ne per daug tų partijų prikurta?Tokia maža Lietuva beliko,o jau valdininkų galybė,tai ir pjaunasi vieni su kitais,kad tik išlikti ir gauti nemažus pinigus.Prokuroras Laucius protingas,ir principingas-pamažins ne tik sukčių gaujas ,bet ir partijas suskaldys.Dar ir Uspaskich išsisuko nuo bausmės.kada jis bus nuteistas?

Vilnietis

Ka dar Mozurka nesupranti O gal tiesiog jusu sukčiu partiju laikai baigiasi Visus iki vieno ir soclkp ir darbo ruskio aferiugos sukurta ir liberastu vagiu ir pakso tvarka ir teisingumas su kontrabandininkais Komskiais Karaliais visus jus kaip piktus šakalus sodinti už žmoniu nuskurdinima iždo išvagimaLauk visi parazitai susirinkit savo idarbintus žmoneles vaikelius dėdes tetas ir kišininkus pasjus postus nusipirkusius ir LAUK LAUK net iš lietuvosJus nevaldėt šali o grabinot ja juodai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS