G. Nausėda: ekonominiai pokyčiai verčia peržiūrėti teisėjų atlyginimus | kl.lt

G. NAUSĖDA: EKONOMINIAI POKYČIAI VERČIA PERŽIŪRĖTI TEISĖJŲ ATLYGINIMUS

  • 4

Siekiant teismų nepriklausomumo, stebimi ekonominiai pokyčiai verčia peržiūrėti teisėjų atlyginimus, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Teisėjų atlyginimai turi būti konkurencingi ir patrauklūs aukščiausios kvalifikacijos teisininkams, šiuo metu stebimi ekonominiai pokyčiai skatina juos peržiūrėti. Adekvatus teisėjo atlygis, visų pirma, yra teismo nepriklausomumo garantas“, – pranešime po apsilankymo Vilniaus miesto apylinkės teisme antradienį cituojamas prezidentas.

Valstybės vadovo teigimu, nuo to, kaip kokybiškai atliekamas darbas pirmosios instancijos teisme, priklauso visai šalies teismų sistemai tenkantis krūvis. Tad, anot jo, būtina skirti ypatingo dėmesio apylinkių teismų darbo kokybei: profesionalių teisininkų pritraukimui, jų kvalifikacijos kėlimui, tinkamoms darbo sąlygoms.

Antradienį, Teismų dienos išvakarėse, jis apsilankė Vilniaus miesto apylinkės teisme bei pasveikino Lietuvos teismų bendruomenę profesinės šventės proga. Šalies vadovas pabrėžė, jog pastaruoju metu teismai neišvengia sudėtingų iššūkių, tačiau matomos pastangos juos įveikti. Prisidėti prie teigiamų sistemos pokyčių G. Nausėda paragino ir teisėjus.

Prezidentas taip pat nurodė, kad palaikys iniciatyvas, susijusias su teisėjų profesijos patrauklumo ir teismų nepriklausomumo didinimu.

Jis paragino teismų savivaldą „nuolat stebėti visos sistemos efektyvumą“, vertinti, ar kintantis bylų skaičius atitinka teisėjų poreikį, analizuoti, ar tinkamai paskirstomas darbo krūvis.

G. Nausėda sako, kad jo inicijuotos ir Seimui pateiktos Teismų įstatymo pataisos, be kita ko, teisėjų atrankos procedūras padarys efektyvesnes, tai atvertų galimybes geriau subalansuoti teismų darbo krūvius.

GALERIJA

  • G. Nausėda: ekonominiai pokyčiai verčia peržiūrėti teisėjų atlyginimus
  • G. Nausėda: ekonominiai pokyčiai verčia peržiūrėti teisėjų atlyginimus
  • G. Nausėda: ekonominiai pokyčiai verčia peržiūrėti teisėjų atlyginimus
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Nuo.pi.sa, teisejai prie geru algu dar geresnius kysius susirenka. Na o kaip ekonominiai pokyciai pensininkams su 250 Eur/men? Ar jiems tiktai pries rinkimus galima pora simtuku pameteti ant 4 metu. Tu su gauja vygdai pensininku genocida, rasizma ir segregacija. Sakai, man po.ch.ui tie muzikai, as ju nebijau, mane Washingtonas palaiko ir gina. Pagalvok kad po Nauju Metu prie prezidenturos gali ir Putino tankai pasirodyti. Idomu kur tuo metu bus Amerika ir Landzbergio fasistine gauja?

Prezidente tai kreipimasi į JŪS

PREZIDENTE, pirmiau reikia peržiūrėti teisėjų atsakomybę. Juk tikrai to Lietuvoje nėra. O atlyginimus jie gauna nemažus, o dar kas paneigs , kad ir priedus.

Gitana Nesėda

A čia tų kurie Jurbarko byloje ( ir kurią bankomatas asmeniškai prieš kameras staipydamasis žadėjo kontroliuoti) išsigimėlio nenuteisė?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS