Ministerijoje minimas draugiškų Lietuvos, Lenkijos santykių sutarties 30-mečio jubiliejus | kl.lt

MINISTERIJOJE MINIMAS DRAUGIŠKŲ LIETUVOS, LENKIJOS SANTYKIŲ SUTARTIES 30-MEČIO JUBILIEJUS

  • 2

Užsienio reikalų ministerijoje (URM) penktadienį vyks Lietuvos ir Lenkijos draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo sutarties 30 metų jubiliejaus minėjimas.

Sveikinimo žodį sakys Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, užsienio reikalų viceministras Simonas Šatūnas, vaizdo sveikinimą perduos Lenkijos Seimo pirmininko Szymonas Holownia (Šimonas Holovnia).

Renginio metu vyks politikų, diplomatų, žurnalistų diskusijos apie Lietuvos ir Lenkijos santykius, valstybių ateitį iki 2050 metų.

Ketvirtadienį minėjimo renginiai vyko Medininkų pilyje.

Lietuvos ir Lenkijos draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo sutartis, pasirašyta 1994 metų balandžio 26 dieną, padėjo pagrindus dviejų valstybių strateginei partnerystei, o šį procesą vainikavo Lietuvos ir Lenkijos narystė NATO ir Europos Sąjungoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvos polonizacija vyksta pilnu tempu

Ypač rytų Lietuvoje. Tačiau, manau nepatikėsite, kad slenkanti polonizacija atėjo į į vakarų Lietuvą. Klaipėdoje prieš kelis metus pradėta net 4 lenkiškų televizijos kanalų retransliacija. Ir tai krašte, kur niekada nebuvo polonizacijos, kur nėra nei vieno „autochtono“ lenko! Aišku, atsiras prolenkiškų šunų, kurie tuoj čia palos, - „nenori nežiūrėk“, bet aš pažiūrėčiau į jų snukį, jei lietuviškai būtų transliuojamos TV programos Lenkijoje, kur nors prie Krokuvos.

Dieve,

apsaugok nuo tokiu draugu,o priesu - tai ir neturime.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS