Ministrai praėjusią savaitę buvo patikrinti dėl koronaviruso | kl.lt

MINISTRAI PRAĖJUSIĄ SAVAITĘ BUVO PATIKRINTI DĖL KORONAVIRUSO

Vyriausybės nariai praėjusią savaitę buvo patikrinti dėl koronaviruso, atsakymai – neigiami.

„Buvo tirtas visas ministrų kabinetas, visų rezultatai neigiami“, – BNS ketvirtadienį pranešė sveikatos apsaugos ministro atstovė Lina Bušinskaitė.

Apie tai, kad ministrai buvo tikrinami praėjusią savaitę BNS ketvirtadienį patvirtino teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

„Buvome, pasitikrinome, kraują pridavėme“, – sakė ministras.

Jis daugiau detalių apie ministrų patikrinimą neatskleidė.

Sveikatos apsaugos ministras, valstybės ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga trečiadienį rekomendavo valstybės vadovams – prezidentui, premjerui, ministrams, Seimo pirmininkui ir jo pavaduotojams – prevenciškai tirtis dėl koronaviruso kas savaitę.

Buvo tirtas visas ministrų kabinetas, visų rezultatai neigiami.

„Jie bus tiriami esant poreikiui, pasireiškus simptomams. Tai reiškia, kad šiandien pasirašyto sprendimo vykdymas dėl prevencinių tyrimų aukščiausiems šalies vadovams nėra privalomas, o rekomenduojamas“, – BNS trečiadienio vakarą teigė ministro atstovė Lina Bušinskaitė.

„Tokia praktika taikoma ir kai kuriose užsienio šalyse“, – sakė ji.

Ministro atstovės teigimu, rekomendacija atsirado po to, kai sumažėjus tyrimų srautui iš keltų, lėktuvų, mobilių patikros punktų, nuspręsta išplėsti besimptominių grupių prevencinius tyrimus dėl koronaviruso.

„Pavyzdžiui, numatyta galimybė tirti darbuotojus, kurie dirba gydymo įstaigose, kur yra užsikrėtusių darbuotojų. Taip pat slaugos įstaigų darbuotojus, nors jie gali ir neturėti simptomų. Jų patikra svarbi, nes jie dirba su didžiausioje rizikos grupėje esančiais vyresniais žmonės, kuriuos reikia maksimaliai apsaugoti“, – teigė L. Bušinskaitė.

Gairės: ministrai, koronavirusas, tikrinti dėl koronaviruso, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija, LNK1
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Juos ne tikrint, juos 'karūnuot' reikia!

Anonimas

ju tirti NEREIKIA juos reikia..........!!!!!!!!!!!!

juos ne nuo carona viruso tikrint reikia ,o nuo durnumo

nuo viruso jie ir siaip pasveiks ,o durniais kaip buvo tokiais ir liks....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS