Ministras „simbolišku politiniu veiksmu“ vadina į Baltarusiją pasiųstus rusų desantininkus | kl.lt

MINISTRAS „SIMBOLIŠKU POLITINIU VEIKSMU“ VADINA Į BALTARUSIJĄ PASIŲSTUS RUSŲ DESANTININKUS

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad Lietuva stebi Rusijos karinį aktyvumą Baltarusijoje, tačiau į šią šalį pasiųstus rusų desantininkus vadina simbolišku veiksmu.

„Rusijos įsitraukimas net turint nedidelį desantą, išmestą Gožos poligone netoli Lietuvos sienų, yra, sakyčiau, simbolinis politinis veiksmas, atsiliepiant į Lukašenkos prašymą ir (...) demonstratyvų sakymą, kad Rusija suteiks karinę pagalbą“, – žurnalistams penktadienį po Valstybės gynimo tarybos posėdžio sakė ministras.

„Rusijos įsitraukimas net turint nedidelį desantą, išmestą Gožos poligone netoli Lietuvos sienų, yra, sakyčiau, simbolinis politinis veiksmas, atsiliepiant į Lukašenkos prašymą ir (...) demonstratyvų sakymą, kad Rusija suteiks karinę pagalbą“, – žurnalistams penktadienį po Valstybės gynimo tarybos posėdžio sakė ministras.

Jo teigimu, dabartinis Rusijos aktyvumas Baltarusijoje, pavyzdžiui, yra mažesnis nei vasarą, kai vyko pratybos „Zapad 2021“.

Vis dėlto A. Anušauskas tvirtino, kad Rusijos karinis aktyvumas yra stebimas ir matomas: „Turime pačią aktualiausią informaciją“.

Jeigu situacija keistųsi iš esmės, tai, be abejonės, būtų ir Lietuvos reakcija.

„Jeigu situacija keistųsi iš esmės, tai, be abejonės, būtų ir Lietuvos reakcija“, – sakė ministras.

Pasak jo, nei Lietuva ar Lenkija, nei kitos Vakarų valstybės nėra suinteresuotos krizės eskalavimu.

„Vienintelis žmogus, kuris nori eskaluoti šią situaciją, yra Lukašenka. (...) Būtent Lukašenkos režimas veža žmones prie mūsų šalių sienų, dabar juos yra uždaręs (...) su ginkluotų žmonių pagalba, tuos žmones kontroliuoja tam tikrose sutelkimo vietose, neleidžia jų palikti“, – kalbėjo A. Anušauskas.

„Tai eskalavimas vyksta iš anos pusės, siekiant, be abejonės, politinių dividendų, tai yra to, kad ES arba nesiimtų naujų sankcijų, dėl tokios jo agresyvios laikysenos ar veiklos, (...) arba atšauktų ankstesnes sankcijas“, – pridūrė jis.

Kelis mėnesius su Baltarusija besiribojančias ES šalis kamuojanti įtampa dėl neteisėtos migracijos vėl išaugo šią savaitę, pasienyje su Lenkija susitelkus keliems tūkstančiams migrantų ir daliai jų pabandžius prasiveržti pro sieną.

Baimindamasi panašaus scenarijaus, Lietuva šią savaitę įvedė nepaprastąją padėtį pasienyje su Baltarusija ir migrantų stovyklose.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys sako, kad suorganizuotu migrantų antplūdžiu Baltarusija keršija už jai įvestas sankcijas dėl susidorojimo su opozicija, ir vadina tai Aliaksandro Lukašenkos režimo hibridine ataka.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

nuomonė

toks senelis tiktų daugiausia socialinių reikalų ministerijai arba pensinikų organizacijai ,o ne krašto apsaugos ministras .koks iš jo krašto apsaugos ministras ?Visas uždusęs,išprakaitavęs diedukas.Tai turėtų daryti generolas ,kariškis -stiprus ir energingas .

Anonimas

na,TU !! matantis toliau,nei tavo nosis:: Kad rusai padeda Bialorusiams..__ tai jie gimines -slavai.Taciau tu -nosiau,,nezinai ka veike RUSAI Afganistane,< pries 40 metu ,,parsivezdami savo jaunuoliu lavonus geleziniuose karstuose ,Sirijoje

BLOGAI, KAI TOLIAU SAVO NOSIES NEMATAI

Matai tik tai - kas prie tavo nosies, kad Rusija padeda Baltarusijai... Tik nematai - kas, aplamai, sukėlė visą tą pabėgėlių chaosą. Ar ne JAV teroristai sugriovė, subombardavo, padarė valstybių perversmus Irake, Libijoje, Afganistane, Sirijoje, Jugoslavijoje, Ukrainoje? Ta banditinė Amerika daro viską, kad sukeltų trečią pasaulinį karą Europoje. Gal ir to nematai, lojantis šuneli?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS