Ministras: svarbiausia – Vokietijos patikinimas, kad jos saugumas yra Lietuvos saugumas | kl.lt

MINISTRAS: SVARBIAUSIA – VOKIETIJOS PATIKINIMAS, KAD JOS SAUGUMAS YRA LIETUVOS SAUGUMAS

Netylant diskusijoms dėl Vokietijos brigados dislokavimo Lietuvoje, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pabrėžia, kad reikėtų koncentruoti dėmesį į Berlyno patikinimą dėl saugumo, taip pat – į naujus NATO gynybos planus, kuriuos aljansas rengiasi tvirtinti Vilniuje liepą.

Tai ministras kalbėjo po Vokietijos kolegos Boriso Pistoriuso (Boriso Pistorijuso) pareiškimų viešint Lietuvoje, kad sprendimai dėl nuolatinio Vokietijos brigados dislokavimo Lietuvoje priklauso ne nuo valstybių norų, o nuo NATO pozicijos.

„Manau, kad kiekvienas išgirsta tai, ką nori išgirsti. Šiuo atveju, buvo pasakyta, kad Lietuvos saugumas yra Vokietijos saugumas. Manau, tai yra svarbus pasakymas. Žinoma, kad mes per regioninius NATO gynybos planus daug ką turime suderinti, planai dar kuriami, dar ne iki galo yra padaryti. Bet mes tikimės, kad Vilniaus summite vasarą jie bus patvirtinti“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas

Jis sakė negalintis atskleisti šių planų detalių, nes tai „karinio sumanymo dalis“.

Tačiau galiu tik patvirtinti, kad tie planai labai stipriai skirsis savo principais nuo ankstesnių.

„Tačiau galiu tik patvirtinti, kad tie planai labai stipriai skirsis savo principais nuo ankstesnių“, – teigė ministras.

A. Anušauskas taip pat sakė, kad su Vokietijos gynybos ministru per nepilną mėnesį susitiko tris kartus ir tai rodo stiprius Lietuvos bei Vokietijos ryšius.

Vokietija po Rusijos pradėto karo Ukrainoje Lietuvai yra priskyrusi brigadą, tačiau Vilniui siekiant, kad rotuojama brigada Lietuvoje būtų dislokuota nuolat, Berlynas kartoja, jog čia kol kas bus tik dalis brigados karių, o ji pati būtų pasirengusi greitai persidislokuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Vaizdelis

Vaizdelis - anušauskas po vokiečio kaip tankas po ukrainiečio.

chi - juokas

Pasirodo, kad Vokietija nežino, kas yra jos saugumas - jau tos Lietuvos "galvelės" visai "au au"

VARKSELIS

Geda,musu ponas eidamas salia vokiecio su pirstinem,kai vokiecio narys buvo plikom rankom,ar cia toks gali but atstovas lietuvos eidamas apsimoves pirstinem snekas su vokieciu kuris plikom rankom zygiuoja,tokio rango zmogus ir nezino paprasciausio detales,jokios pagarbos nei vokiecio,nei savo valstybei,nu ir zmogelis,juoko darbs,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS