NATO naikintuvai per savaitę septynis kartus kilo palydėti Rusijos orlaivių | kl.lt

NATO NAIKINTUVAI PER SAVAITĘ SEPTYNIS KARTUS KILO PALYDĖTI RUSIJOS ORLAIVIŲ

  • 11

NATO oro policijos misiją vykdantys naikintuvai praėjusią savaitę septynis kartus kilo palydėti skrydžio taisykles tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros pažeidusių Rusijos orlaivių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Liepos 31 dieną NATO naikintuvai skrido atpažinti ir palydėti karinį keleivinį lėktuvą TU-154.

Rugpjūčio 1-ąją NATO orlaiviai atpažino ir palydėjo naikintuvą SU-30SM, o rugpjūčio 4 dieną – keleivinį TU-154 ir keturis naikintuvus SU-27.

Tą pačią dieną naikintuvai skrido atpažinti ir palydėti Rusijos keleivinio lėktuvo TU-134 ir dviejų naikintuvų SU-34, rugpjūčio 5-ąją – du naikintuvus SU-27 ir keleivinį lėktuvą TU-134.

Dauguma lėktuvų skrido be skrydžio plano, dalis jų – su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) palaikė.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Jonas

Kam juos lydėti,kur reikėjo jiems ten būtų ir skride.Ka gaila ,tegul paskraido.Nera reikalo jų bijoti,daug metų draugiškai gyvenome, ypatingai Lietuvai rusų valdžia buvo puiki.Nežinau,kuprotam marazmui kažkodėl po kiek metų pasidarė priešai.Profesoraiaus vardą gavo jų dėka už nieką,kurio nevertas,taip kaip Lietuvos vadovo vardo nevertas ir jo negali turėti.

Pakrante

Laukiu nesulaukiu kada tu valkatų lėktuvai taps povandeniniais laivais !

Laikas jau

Rusu naikintuvam lydeti JAValkatyno zvyrblius palei Kuba,Venesuela....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS