Nepavyko išrinkti naujo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko | kl.lt

NEPAVYKO IŠRINKTI NAUJO SEIMO NACIONALINIO SAUGUMO IR GYNYBOS KOMITETO PIRMININKO

  • 4

Opozicijos atstovams nedalyvavus Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje, o Laisvės partijos frakcijos nariui Vytautui Mitalui nebalsavus, ketvirtadienį nepavyko išrinkti naujo pirmininko.

Valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija į šias pareigas siūlo buvusį kariuomenės vadą Arvydą Pocių.

„Opozicija nedalyvavo išvis tame posėdyje, nes laukia Specialiųjų tyrimų tarnybos išvadų (dėl krašto apsaugos viešųjų pirkimų skaidrumo – BNS), o valdantieji dalyvavo nauja sudėtimi, bet, kaip suprantu, naujas narys V. Mitalas nesudalyvavo balsavime ir balsų pritrūko“, – BNS sakė NSGK narys „darbietis“ Andrius Mazuronis.

NSGK yra 11 narių, penki iš jų – opozicijos atstovai.

„Pritrūko vieno nario, lauksime dabar STT išvadų ir vėl rinksimės jau kartu su opozicija ir spręsime šį klausimą“, – BNS sakė konservatorius A. Pocius.

Anot jo, nėra didelio skirtumo, kada naujas pirmininkas bus patvirtintas – ar prieš Velykas, ar po jų.

NSGK pirmininko pareigos laisvos tapo, buvusį komiteto vadovą Lauryną Kasčiūną prezidentui paskyrus krašto apsaugos ministru.

Valdančiajai koalicijai priklausanti Laisvės partija praėjusią savaitę išsakė norą vadovauti NSGK, tačiau koalicijos partneriai šio pageidavimo nesvarstė. Į šį komitetą „laisviečiai“ yra delegavę Seimo vicepirmininką V. Mitalą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ekspertas

Kodėl ne D.Gaižauską.

Kremliaus šuneliams

Kapiec ateina, urdomordą už kiaušių jama, skalintojų mažėja, tad likusieji šika kiek išgali

Cha cha cha

sovietinis raudonas okupantu karininkas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS