Nori sumažinti rinkimų kartelę: prasmukti į Seimą bus lengviau? | kl.lt

NORI SUMAŽINTI RINKIMŲ KARTELĘ: PRASMUKTI Į SEIMĄ BUS LENGVIAU?

Seimas ėmėsi siūlymo sumažinti rinkimų kartelę parlamento rinkimuose.

Liberalo Simono Gentvilo pataisos numato, kad partija pretenduotų į mandatus surinkusi ne mažiau kaip 4 proc. rinkėjų balsų, partijų koalicija – 6 proc. rinkėjų balsų.

Už tokias liberalo Simono Gentvilo pataisas antradienį po pateikimo balsavo 61 Seimo narys, prieš buvo šeši ir susilaikė 17 parlamentarų.

Projektą toliau svarstys Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas, į plenarinių posėdžių salę jis grįš lapkričio pabaigoje.

Šiuo metu partijos dalyvauja mandatų dalybose, kai daugiamandatėje apygardoje pasiekia 5 proc. kartelę, koalicijos – 7 proc. kartelę.

Taip pat pataisomis siūloma iki 2 proc. mažinti ribą, kurios nepasiekus rinkimų užstatas nėra grąžinamas. Šiuo metu ši riba yra 3 proc. apygardos rinkėjų balsų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Taip tai taip

bet Broileris pvz.siūlo vienmandatines irgi padaryti kad balsuotų pagal partijų sąrašus..:D) Manau, kad faktas kad per mandatines į seimą prasmunka ne tokie kurių nori Tvartas, rimtai neduoda šiam ponui ramybės. /// Anūko naglumui nėra ribų.

tomas

Ar dar mažai šiukšlių ir pašlemėkų Seime? Pakelti kartelę dar reikėtų.

Rinkėjas

Stebėtina. Tokioje miesto dydžio šalyje kaip Lietuva nesugeba prognuozuoti ir paruošti laiku tinkamą specialistų kiekį. Statistika trimitavo jau prieš tris metus, kad trūks mokytojų ir slaugytojų, bei gydytojų. O štai pinigų dalintojų, lovio skirstytojų, nachliebnikų - šitų netrūksta niekada - nes ten ir vyksta pagrindinis valdžios "darbas".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS