A. Norkienė: tvirtinant darbotvarkę dalyvausime, tačiau posėdžiauti ketiname kitoje salėje | kl.lt

A. NORKIENĖ: TVIRTINANT DARBOTVARKĘ DALYVAUSIME, TAČIAU POSĖDŽIAUTI KETINAME KITOJE SALĖJE

„Valstiečių“ frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė teigia, kad ketvirtadienį opozicija vis dar ketina posėdžiauti Kovo 11-osios salėje, tačiau, pažymi ji, tvirtinant darbotvarkę bei prezidentui Gitanui Nausėdai skaitant metinį pranešimą opozicijos atstovai dalyvaus.

„Rytoj yra metinis prezidento pranešimas, tai mes jį tikrai išklausysime, dalyvausime darbotvarkės tvirtinime ir tada ketiname posėdžiauti Kovo 11-osios salėje ir aptarti būtent tą infliacinį paketą, priemones, kokias mes matome kaip opozicija ir ketiname siūlyti pozicijai“, – prieš Dialogo grupės susitikimą Seime žurnalistams teigė A. Norkienė.

„Valstiečių“ frakcijos seniūnė pažymi, kad sprendimas posėdžiauti atskirai buvo priimtas po antradienį vykusio pirmojo Dialogo grupės susitikimo, kuriame, teigia ji, dialogas vis dar neprasidėjo.

Rytoj yra metinis prezidento pranešimas, tai mes jį tikrai išklausysime, dalyvausime darbotvarkės tvirtinime ir tada ketiname posėdžiauti Kovo 11-osios salėje.

„Vakar tikrai buvo nuotaikos skirtingos, nes opozicija ėjo su vienais lūkesčiais, kad Seimo pirmininkė sukvietė ir galvojome, kad dauguma, pasišnekėję tarpusavyje, galbūt mato, kokias klaidas padarė ir kaip galime pradėti dialogą. Bet pajutome, kad kamuolys vėl atmetamas opozicijai ir klausiama, ko jūs čia norite. Buvo skirtingi lūkesčiai, bet šiandien yra antrasis raundas ir vis tik manome, kad dauguma tikrai pasišnekėjo ir kažkokius sprendimus jie turės“ , – komentavo A. Norkienė bei pridūrė, kad trečiadienį vyksiančiame antrajame Dialogo grupės susitikime A. Norkienė tikisi pradėti pokalbį.

„Tai tikrai tikimės dialogo šiandien“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad antradienį įvyko pirmasis opozicijos atstovų susitikimas su Seimo pirmininke, siekiant spręsti praėjusią savaitę kilusį valdančiųjų ir opozicijos konfliktą.

Vadinamojoje Dialogo grupėje dalyvavę opozicijai priklausantys politikai teigė, kad pirmajame susitikime veikiau siekta apsikeisti nuomonėmis nei į vieną posėdžių salę sugrąžinti susipykusią opoziciją ir valdančiąją daugumą. Opozicija yra pareiškusi, kad kol valdantieji neįsiklausys į jų reikalavimus, Seimo posėdžių boikotas bus tęsiamas toliau.

Parlamento posėdžių boikotą tęsianti opozicija ketina nedalyvauti ir Seimo komitetų bei komisijų posėdžiuose. Reaguodamas į tai, Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma prakalbo apie valdančiųjų atstovavimo didinimą komitetuose, kuriuose ketinama svarstyti svarbius įstatymo projektus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Hmm

ne man spręsti, bet opozicijos veiksmuose galima užuosti antikonstitucinius veiksmus...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS