Nušalinus merą, vadovavimą Panevėžio savivaldybei laikinai perima vicemeras | kl.lt

NUŠALINUS MERĄ, VADOVAVIMĄ PANEVĖŽIO SAVIVALDYBEI LAIKINAI PERIMA VICEMERAS

Teismui mėnesiui nuo pareigų nušalinus prekyba poveikiu įtariamą Panevėžio merą Rytį Račkauską, vadovavimą savivaldybei perėmė vicemeras liberalas Valdemaras Jakštas.

„Posėdžio neeilinio nereikia, nes yra mero pavaduotojai ir automatiškai merui sergant, ar dėl kitų priežasčių nesant darbe, vienas iš vicemerų vaduoja. Šią savaitę tai darysiu aš, toliau matysime“, – BNS antradienį sakė V. Jakštas.

Jis pripažino, kad nauji įtarimai šiuo metu dėl piktnaudžiavimo teisiamam merui stabdys savivaldybės darbą.

„Ne mums spręsti, kuris teisus, kuris ne, tam yra teisėsauga, teismai. Aišku, tai nepaskatins dirbti, įtampa atsiranda, atsiranda neramumas, gali atsirasti perdėtas apsidraudimas. Bet darbas neturi sustoti, jį reikia tęsti nepriklausomai nuo to, kokios nuotaikos“, – teigė vicemeras.

Teisėsauga pirmadienį pranešė pateikusi naujus įtarimus prekyba poveikiu R. Račkauskui.

Ne mums spręsti, kuris teisus, kuris ne, tam yra teisėsauga, teismai. Aišku, tai nepaskatins dirbti, įtampa atsiranda, atsiranda neramumas, gali atsirasti perdėtas apsidraudimas.

Prokuratūra ir STT pirmadienį pranešė įtariantys, kad R. Račkauskas galėjo susitarti priimti 3 tūkst. eurų kyšį iš krepšinio klubo „Lietkabelis“ vadovo, kad šiam klubui būtų skiriama savivaldybės ir jos įmonių parama. Įtarimai prekyba poveikiu antradienį pareikšti ir „Lietkabelio“ prezidentui Alvydui Bieliauskui. Meras įtarimus neigia.

Teismas birželį atvertė kitą bylą, kurioje R. Račkauskas kaltinamas piktnaudžiavimu, kita ikiteisminio tyrimo dalis dėl korupcijos tęsiama.

Meras ankstesniame tyrime kaltinamas per patarėją davęs neteisėtų nurodymų savivaldybės tarnautojams, taip siekiant, kad savivaldybės organizuojamų viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų laimėtoja taptų su Mariumi Vaupšu susijusi įmonė „Lukrecijos reklama“.

Opozicija ragina R. Račkauską atsistatydinti

Reaguodama į naujus įtarimus, Panevėžio miesto tarybos opozicija ragina merą atsistatydinti.

Jungtinės konservatorių ir Lietuvos žaliųjų partijos frakcijos pirmininkė Gema Umbrasienė sako, kad savivaldybė „jau yra pasitreniravusi dirbant be mero“, tad ir šiuo metu nesant savivaldybės vadovo problemų neturėtų kilti.

„Mūsų, opozicijos požiūriu, nebegalime versti miesto gyventi pagal kriminalinę darbotvarkę. Mes pakvietėme merą atsistatydinti, susitvarkyti savo reikalus, atbūti savo teisminius procesus. O koalicijos partnerius, su kurių palaikymu atsirado ši kriminalinė darbotvarkė, kviečiame apmąstyti, prie ko atvedė nuolaidžiavimas, ir atversti naują miesto istorijos puslapį“, – sakė ji.

Valdančiąją daugumą Panevėžio savivaldybėje sudaro 15 atstovų iš 27 tarybos narių: R. Račkausko frakcija „Atsinaujinančiam Panevėžiui“, liberalai, „valstiečiai“ ir socialdemokratai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS