Opozicija svarsto kreiptis į KT dėl karantino ribojimų smulkiam verslui | kl.lt

OPOZICIJA SVARSTO KREIPTIS Į KT DĖL KARANTINO RIBOJIMŲ SMULKIAM VERSLUI

Opozicija svarsto kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad jis nuspręstų, ar Vyriausybės numatyti karantino ribojimai nediskriminuoja smulkaus verslo.

Darbo partijos frakcija ketvirtadienį paskelbė renkanti parašus, kad dėl šio klausimo kitą savaitę būtų sušaukta neeilinė Seimo sesija. „Valstiečiai“ ir socialdemokratai žada svarstyti šią iniciatyvą, bet sprendimo dar nepriėmė.

Vyriausybė į savo trečiadienio posėdį neįtraukė klausimo dėl smulkiojo verslo ir karantino sąlygų sušvelninimo, o tai lems, kad ir toliau diskriminuojami smulkieji verslai bankrutuos arba pradės dirbti nelegaliai“, – sakė „darbiečių“ atstovas Viktoras Fiodorovas.

„Valstiečių“ frakcija šį klausimą svarstys ketvirtadienio popietę, BNS sakė frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

„Turėsime frakcijos posėdį nuo 13 val. ir kaip tik tą klausimą aptarinėsime ir apsispręsime“, – teigė ji.

Toliau diskriminuojami smulkieji verslai bankrutuos arba pradės dirbti nelegaliai.

Socialdemokratas Gintautas Paluckas BNS sakė, kad frakcija tarsis, ar pasirašyti iniciatyvą, tačiau jis išsakė abejonių, nes bylinėjimasis Konstituciniame Teisme gali ilgai užtrukti.

„Frakcija tarsis, ar pasirašyti, apsiskambinsime ir pasitarsime. Jeigu frakcija pritars pasirašyti, pasirašys kas norės. Tik abejoju, ar kreipimasis į Konstitucinį Teismą apsimoka, nes procedūros yra beprotiško ilgumo“, – teigė jis.

Mišrios Seimo narių grupės frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė BNS sakė, kad palaikys iniciatyvą dėl neeilinės sesijos, tačiau sakė mananti, kad šioje grupėje parlamentarų nuomonės išsiskirs.

Parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad valdantieji šaukti neeilinės sesijos neketina, todėl viskas šiuo klausimus yra opozicijos rankose – neeilinė sesija vyks, jei bus surinkta pakankamai Seimo narių parašų.

Neeilinei sesijai sušaukti reikia surinkti 47 parašus.

„Reikia surinkti parašus. Jeigu surinks parašus, tai ir bus. Tie Seimo nariai, kurie pasirašo, jie ir siūlo darbotvarkę. Nežinau, kokią darbotvarkę planuotų opozicijos frakcijos. Galbūt būtų gaila, jeigu vienas klausimas dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą tebūtų svarstomas“, – BNS sakė ji.

„Valdančiųjų koalicijoje daugumą darbų esame numatę pavasario sesijoje, kažkokių degančių svarbių klausimų, dėl kurių reikėtų rinktis vasario mėnesį, mes nematome“, – teigė V. Čmilytė Nielsen.

Pagal Vyriausybės nustatytą tvarką, nuo gruodžio vidurio veiklą gali tęsti parduotuvės, kurių pagrindinė veikla yra maisto prekių pardavimas, tačiau joms nebus draudžiama prekiauti ir ne maisto prekėmis.

Turgavietėse leidžiama tik maisto prekyba, atskiros ne maisto prekių parduotuvės yra uždarytos.

Vyriausybės atstovai sako sutinkantys, kad tai sukuria netolygias sąlygas, tačiau teigia, kad ribojimai yra būtini, siekiant suvaldyti koronaviruso pandemiją. Dabartiniai valdantieji kaltina buvusią valdžią, kad jos įvestas karantinas buvo pernelyg švelnus, o tai lėmė didelį sergamumą ir mirtingumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Aha , baigiasi :)))

Kiek užpirks konservliberalieji ? Griežtas karantinas , savivaldybės uždarytos , dirba tik maisto parduotuvės , visi su kaukėmis , nuotolinis darbas , vaikai namie ir ...po beveik 700 KASDIEN naujų susirgimų ? Kiek užsakėt lavonmaišių imbecilai ?

Kolūkietis

Baigiasi galiojimas verygos užpirktiems lavonmaišiams.Dėl to karbauckis,veryga ir skvernelis šaukia,kad panaikinti karantiną.Naisių bendruomenė- už

Vika

Kaip pjovėsi - taip ir tebesipjauna. Dirbkit bendromis jėgomis, rupūžės nesikeikiant. Greit besiriedami iš šiukšlių duobės nebeišsikapstysite . GĖDA. )
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS