Opozicijos lyderė apie R. Karbauskio svarstymus: tai nusižengimas demokratijai | kl.lt

OPOZICIJOS LYDERĖ APIE R. KARBAUSKIO SVARSTYMUS: TAI NUSIŽENGIMAS DEMOKRATIJAI

Opozicijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio svarstymai, jog, siekiant išgelbėti besiformuojančią valdančiąją daugumą, būtų galvojama ir apie vieno Seimo nario perleidimą byrančiai Tvarkos ir teisingumo frakcijai Seime, yra nusižengiantys demokratijos principams.

„Mano galva, tai nėra komandos, į kurias galima siųsti legionierius. Tai yra visgi Seimo frakcijos, kurios yra formuojamos iš partijų, už kurias tam tikrų pažiūrų rinkėjai atiduoda balsus“, - Eltai sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Jos teigimu, tokio žmogaus perleidimo kitai frakcijai Seime manevro prasmė būtų aiški, nes, pasak jos, griūvant „tvarkiečių“ frakcijai, kiekvienas žmogus yra aukso vertės, tačiau, pabrėžė V. Čmilytė-Nielsen, tai nekeičia tokio neatsakingo požiūrio į frakcijų formavimą esmės.

„Mes jau pripratome, kad savo frakcijoje jis (R. Karbauskis. - ELTA) vadovauja pakankamai autokratiškai, tačiau šiuo atveju sakyčiau, kad jis ir kitoms frakcijoms imasi iniciatyvos pavadovauti. Tas „paskolinimas“ žmogaus, kad būtų suformuota kita frakcija, mano galva, yra unikalus konceptas“, - pridūrė Seimo opozicijos lyderė.

Darbo partijos nariui Valentinui Bukauskui traukiantis į Mišrią Seimo narių grupę, žlunga Tvarkos ir teisingumo frakcija Seime, tad kartu gali žlugti ir derybos dėl koalicijos. Todėl, pasak liberalo Eugenijaus Gentvilo, iniciatyvos pataisyti padėtį esą imtis turėtų R. Karbauskis. E. Gentvilo teigimu, tikėtina, kad „valstiečiai“ perleis vieną narį į Remigijaus Žemaitaičio komandą Seime ir taip subalansuos frakciją.

Tokių kalbų pats R. Karbauskis nepaneigė.

„Kalbų yra, ieškosim sprendimo, tikrai surasim", – Eltą tikino R. Karbauskis.

ELTA primena, kad frakcijai Seime sudaryti reikia turėti bent 7 narius. Šiuo metu, be V. Bukausko, frakcijoje yra Vytautas Kamblevičius, Algimantas Dumbrava, Kęstutis Bartkevičius, Juozas Imbrasas, Ona Valiukevičiūtė ir partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

JONAS

CMILITE EIK PAS KARBAUSKI TAI TAVE TAS ZMOGUS ISMOKINS KAIP REIKE SAŽININGAI DIRBTI TAUTAI O NE BUVUSIEMS VAGIŠIAMS

Rasa

CIMILE AR TAU NEATRODO KAD PER AUKSTAI SAVE KELI BUDAMA MENKO PROTELIO

kauniete

atsirado nauja didzioji politike sudmale gentvilo smegenis nes savo neturi moterele
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS