P. Mačiulis apie pataisas kandidatuoti į Seimą nuo 21-erių: tai gestas, kad Lietuva pasitiki jaunimu | kl.lt

P. MAČIULIS APIE PATAISAS KANDIDATUOTI Į SEIMĄ NUO 21-ERIŲ: TAI GESTAS, KAD LIETUVA PASITIKI JAUNIMU

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis teigia, kad šalies vadovas palankiai vertina ketvirtadienį priimtas Konstitucijos pataisas, kuriomis leidžiama į Seimą kandidatuoti nuo 21 metų. Anot jo, tai simbolinis gestas, parodantis pasitikėjimą Lietuvos jaunimu.

„Prezidentas visą laiką šią iniciatyvą palaikė ir džiaugiasi, jog ji šiandien yra priimta Seime. Prezidento nuomone, yra svarbu, kai prašome jaunimo būti labiau atsakingiems, reikia suteikti jiems ir daugiau galimybių. Tai šiuo atveju šis gal ir simbolinis gestas, leidžiantis tikrai labai jauniems žmonėms kandidatuoti į Seimo rinkimus, yra kartu ir simbolinis gestas parodant, jog Lietuva pasitiki jaunimu“, – prie Prezidentūros kalbėjo P. Mačiulis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimas priėmė Konstitucijos pataisą, leisiančią į Seimą kandidatuoti nuo 21 metų.

Tikimasi, kad Konstitucijos pataisos priėmimas paskatins jaunimą aktyviau dalyvauti rinkimuose ir balsuoti.

Šiuo metu Konstitucijoje įtvirtinta, kad į Seimo narius gali kandidatuoti asmuo, sulaukęs 25 metų.

Pagal galiojančius teisės aktus kandidatuoti į Europos Parlamentą gali asmenys, sulaukę 21 metų amžiaus, į savivaldybės tarybą – asmuo, sulaukęs 18 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

apgaulingas straipsnio pavadinimas

raskit man bent viena kuris sutinka su siomis pataisomis

BOBINČIŲ PAKEIS PIEMENYS....

Dar gerai prisimename, kai tikėjomės "stebuklo" iš jaunųjų liberalų...Pasirodo - didesni vagys ir kyšininkai kaip buvę sovietiniai...Buvę sovietiniai bent turėjo saiką....

O

Vyriausybės narių ir Seimo narių vaikai , anūkai kaip tik tuoj tokio amžiaus bus arba jau yra .pasitikėjimas čia ne prie ko .savi savais rūpinasi .seneliai ,anūkai ,proanūkiai ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS