P. Saudargas: A. Anušauskas galėjo kliūti dėl tempo, L. Kasčiūnas – logiškas pasirinkimas | kl.lt

P. SAUDARGAS: A. ANUŠAUSKAS GALĖJO KLIŪTI DĖL TEMPO, L. KASČIŪNAS – LOGIŠKAS PASIRINKIMAS

Atsistatydinimo pareiškimą įteikęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas premjerei galėjo netikti dėl per lėto tempo vystant krašto apsaugos sistemą, sako Seimo ir konservatorių vicepirmininkas konservatorius Paulius Saudargas.

LRT laidai „Dienos tema“ penktadienį jis taip pat tvirtino, kad atsistatydinus A. Anušauskui, į jo vietą skirti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovą Lauryną Kasčiūną būtų „logiškas veiksmas“. 

„Bendrai, kodėl I. Šimonytė galėtų tenkinti tą atsistatydinimą, tai galėtų būti tai, kad situacija tokia geopolitinė įtempta, kad reikia dinamikos, reikia tempo, turbūt, didesnio šioje srityje, kurie Lietuvai, turbūt, aktualiausia šiuo metu, tai yra Krašto apsaugos ministerija“, – kalbėjo jis.

„Tai galbūt, taip galėčiau spėti, su visa pagarba ministrui, kuris tikrai dirbo atsakingai darbščiai ir jo vadovavimo metu padaryta daug svarbių darbų, tačiau galiu manyti, kad Vyriausybėje gali būti tokia nuomonė, kad galėtų būti ir didesnis tempas“, – sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vicepirmininkas.

P. Saudargas taip pat teigė kol kas negalintis patvirtinti, jog L. Kasčiūnas būtų siūlomas į ministrus, „kol tai nėra faktas“.

„Tačiau aš manyčiau, kad tai būtų logiškas veiksmas“, – kalbėjo politikas.

„Tikrai, NSGK pirmininkas, kuris labai aktyviai dirba gynybos ir saugumo srityje, domisi nuo pat pirmų dienų, dirba – manyčiau, kad tai būtų logiškiausias sprendimas, ypač suprantant gana įtemptą ir sudėtingą situaciją, kad reikalingas labai didelių apsisukimų žmogus, pareigūnas. Tai manyčiau, kad Laurynas Kasčiūnas puikiai tiktų“, – sakė jis.

Savo ruožtu Liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas sako nežinantis situacijos ir paragino premjerę išsklaidyti šią politinę miglą.

„Mano manymu, turėtų būti studijoje premjerė ir paaiškinti. Dabar net Saudargas iš premjerės ir Anušausko partijos samprotauja, kas čia galėjo nutikti. Patikėkite, ir aš nežinau, ir jūs nežinote, ir Lietuvos žmonės nežino (...). Tai lauksime iki pirmadienio“, – sakė E. Gentvilas.

„Komunikacija ne tai kad užstrigusi, bet sužlugusi“, – pridūrė jis.

Tuo metu demokratų partijos „Vardan Lietuvos“ atstovas sako, kad įtampos dėl ministro kėlė prezidento keltos abejonės ir tyrimas, ar šis neatskleidė valstybės paslapties kalbėdamas apie vokiškų tankų pirkimą, taip pat karininkų kritika ministerijai raginant užtikrinti spartesnius krašto apsaugos sistemos pokyčius.

Apie A. Anušausko įteiktą atsistatydinimo pareiškimą penktadienį pranešė Premjerės Ingridos Šimonytės spaudos tarnyba, tačiau platesnius komentarus premjerė žadėjo pirmadienį.

A. Anušauskas šeštadienį susitinka su prezidentu Gitanu Nausėda, abi pusės taip pat kol kas susilaiko nuo platesnių komentarų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Anonimas

Kiek galima apie šitą žilagalvį senelį? Toks jausmas kad norima iš tokio š pagaliuko visą vežimą priskaldyti?Bet ačiū dievui nelabai gaunasi.

Šaunuolis

Kaščiūnas . Pirmyn . Arvydą į pensiją . Su tavim bus tempas . Jaunas , veržlus , pirmyn . Senai tokio laukėm . Super . Ir neklausyk vatnykū . Šimonytė irgi šaunuolė , būsima prezidentė . Valio .

Kare karstakosiai netinka

Kaip pvz Kasciunas,Pavililinonis.........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS