P. Saudargas nepalaiko civilinės sąjungos: tai žingsnis link vienalytės santuokos įteisinimo | kl.lt

P. SAUDARGAS NEPALAIKO CIVILINĖS SĄJUNGOS: TAI ŽINGSNIS LINK VIENALYTĖS SANTUOKOS ĮTEISINIMO

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Paulius Saudargas teigia nepalaikysiąs naujai suformuoto Civilinės sąjungos įstatymo projekto. Mat, jo teigimu, žvelgiant į kitų šalių praktiką, tai yra žingsnis vienalytės santuokos įteisinimo link.

„Turime aiškiai ir visuomenei pristatyti, apie ką mes kalbame ir kodėl galbūt dalis parlamentarų nepalaiko. Europos žmogaus teisių teismo praktika rodo, kad, jei valstybės priima ar Partnerystės, ar Civilinės sąjungos įstatymą, statistiškai lygiai per 8,5 metų nueinama iki vienalyčių asmenų santuokos su iš tuo išplaukiančiomis įvaikinimo ir kitomis pasekmėmis“, – pirmadienį Eltai teigė P. Saudargas kartu pridurdamas, jog kyla klausimas, ar visuomenė jau yra pasirengusi tokiems pokyčiams.

P. Saudargas pabrėžia, nors projekto nepalaikys, vis tik bus siūlomas kompromisinis variantas Civiliniame kodekse įteisinti bendro gyvenimo susitarimą.

Siūlysime įvesti artimųjų sąvoką, kuri spręstų tiek vienalyčių porų, tiek gyvenančių seserų, brolių ar senolių, gyvenančių kartu, kurie nori išspręsti savo turtinės, informacijos pateikimo, priežiūros klausimus.

„Projekto nepalaikysiu, bet jau bręsta tokia kompromisinė alternatyva. (...) Siūlysime įvesti artimųjų sąvoką, kuri spręstų tiek vienalyčių porų, tiek gyvenančių seserų, brolių ar senolių, gyvenančių kartu, kurie nori išspręsti savo turtinės, informacijos pateikimo, priežiūros klausimus. Tai tokią alternatyvą teiksime, jei norime tą dalį išspręsti, mes ją išspręsime. O jei yra filosofinė karų diskusija, ką mes laikome šeima, tada nuomonės išsiskirs“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad tvirtinant Seimo pavasario sesijos darbų programą, užvirė aštrios diskusijos dėl siekio į ją įtraukti Partnerystės įstatymą. Seimo narė Agnė Širinskienė iš pavasario sesijos darbotvarkės pasiūlė išbraukti visuomenėje nevienareikšmiškai vertinamą Partnerystės įstatymą, argumentuodama, kad Rusijos pradėto karo Ukrainoje kontekste nereikia skaldyti visuomenės. Partnerystės įstatymo projekto iš pavasario darbotvarkės išbraukti nepavyko.

Prieš metus ši iniciatyva nesulaukė parlamentarų paramos ir neįveikė pateikimo stadijos. Tuometinį įstatymo projektą sukritikavo ir prezidentas Gitanas Nausėda. Prezidentas išsakė poziciją, kad Partnerystės įstatymą jis būtų vetavęs dėl netinkamo partnerystės sąvokos apibrėžimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Reikia daugiau kaip Saudargas seime ir neleisti kad sali uzkariautu ir tvirkintu musu jaunima tie lbgt iskrypeliu grupele.Aciu Saudargui uz toki sprendima.

IŠVADA

''Laisvės partija nesuinteresuota, kad Partnerystės įstatymas Seime būtų priimtas kuo greičiau, sako parlamento vicepirmininkas „darbietis“ Andrius Mazuronis.Jiems reikia proceso, susijusio su šiuo klausimu, reikia politinės įtampos, reikia savo rinkėjų mobilizavimo....jie tiesiog politiškai iš jo maitinasi ir to noro išspręsti jį iki galo paprasčiausiai nėra“

SUSIJUSIOS NAUJIENOS