P. Saudargas: Ž. Pavilioniui buvo pasiūlytas elegantiškas sprendimas, bet jis renkasi kerštą | kl.lt

P. SAUDARGAS: Ž. PAVILIONIUI BUVO PASIŪLYTAS ELEGANTIŠKAS SPRENDIMAS, BET JIS RENKASI KERŠTĄ

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys, Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas Užsienio reikalų komiteto pirmininko Žygimanto Pavilionio sprendimą nebalsuoti 2022 m. biudžeto priėmime vadina kerštavimu.

„Tai reiškia tam tikrą atsistojimą į tokią kovinę, revanšistinę, pozą, kad jeigu jūs mane svarstote, aš dabar nepadėsiu jums priimti valstybės biudžeto. Tai yra vienas svarbiausių įstatymų per metus, kurį priima Seimas, dauguma. Kiekvienas balsas, kaip matėme, yra svarbus ir tokio lygio balsavime visi, kas gali, turėtų dalyvauti iš koalicijos“, – pridūrė P. Saudargas. 

Anot P. Saudargo, kerštaujama dėl konservatorių frakcijos pasiūlymo Ž. Pavilioniui trauktis iš pareigų. 

„Vyko frakcijoje nuoširdus pokalbis, vis tiek vienas žmogus laikosi vienos pozicijos, absoliuti dauguma laikosi kitos pozicijos, kaip čia išeiti iš tos situacijos. Buvo pasiūlytas elegantiškas sprendimas jam pačiam pasvarstyti dėl tolesnės galimybės užimti Užsienio reikalų komiteto pirmininko poziciją, po to sprendimo tiesiog nebepasirodė parlamentaras Seime, nebalsavo už biudžetą, tai taip pat šį tą reiškia“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė Seimo vicepirmininkas. 

Tai reiškia tam tikrą atsistojimą į tokią kovinę, revanšistinę, pozą, kad jeigu jūs mane svarstote, aš dabar nepadėsiu jums priimti valstybės biudžeto.

ELTA primena, kad TS-LKD frakcija kreipėsi į Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininką Ž. Pavilionį, ragindama trauktis iš pareigų. Tai žurnalistams Seime antradienį pranešė konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Mes frakcijoje kreipėmės į kolegą Žygimantą, prašydami jo paties priimti atitinkamą sprendimą, įvertinus visas aplinkybes, buvo vienbalsis pasiūlymas ir sprendimas“, – antradienį prieš Seimo posėdį kalbėjo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

V. Čmilytė-Nielsen: tai vidinis frakcijos apsisprendimas

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, vertindama Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos sprendimą pareikšti nepasitikėjimą Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininku Žygimantu Pavilioniu, akcentuoja, kad tai yra vidinis frakcijos apsisprendimas, ką ji nori matyti komiteto pirmininko pareigose.

„Mano vertinimu, tai yra vidinis frakcijos apsisprendimas, kaip ir visada tokiais atvejais ir būna, tai yra, ką frakcija deleguoja į komiteto pirmininkus. Ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai tokį sprendimą priėmė vakar“, – LRT radijui teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Vis dėto Seimo pirmininkė susilaikė nuo vertinimų, ar Ž. Pavlionio pastarojo meto veiksmai kenkia Lietuvos užsienio politikai. Tačiau V. Čmilytė-Nielsen pripažįsta, kad tai, ar Užsienio reikalų komiteto pirmininko veiksmai nereikalingai išbalansuoja kai kuriuos vidaus politikos procesus – diskusinis klausimas.

ELTA primena, kad konservatorių frakcija kreipėsi į Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininką Ž. Pavilionį, ragindama trauktis iš pareigų. Tai žurnalistams Seime antradienį pranešė konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Pirmadienį premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė suabejojusi, ar vis dar turi Ž. Pavilionio pasitikėjimą.

„Buvo visko per šiuos metus, buvo įvairių kaltinimų ir didelių problemų, vienu metu dvi krizės, dar kažkokie atsirandantys pabandymai mūsų stiprybę išbandyti dėl Taivaniečių atstovybės. Visa tai, žinoma, kažkaip susideda. Bet ko turbūt iki šiol nėra buvę, tai nėra buvę, kad žmonės, kuriuos laikai bendražygiais, tave praktiškai apkaltintų darbu Lukašenkos režimui. Man atrodo, kad atsakomybė už savo žodžius yra taikoma visiems“, – LRT laidai „Dienos tema“ pirmadienį sakė I. Šimonytė.

Pastaruoju metu Ž. Pavilionis kritikos susilaukė dėl užimtos laikysenos Prezidentūros atžvilgiu. Ž. Pavilionis po savo siųstų klausimų prezidento vyriausiajai patarėjai Astai Skaisgirytei bei viešų pareiškimų, esą patarėja kiršina prezidentą su užsienio reikalų ministru, susilaukė Prezidento kanceliarijos kanclerės rašto. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Seime seniūnė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė neslėpė, kad kai kuriems frakcijos kolegoms kilo klausimų dėl tolesnio Užsienio reikalų komiteto pirmininko likimo šiose pareigose.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Vv

Tai gal ž. Poviliūnas dirba Kremliui?

...

Koks kerstingas!O konservatoriai irgi geri!Gyne ji,nors prisidirbo Gruzijoj,su Rusijos troliais apsidirbo..

o kodėl

Saudargas jaun. nesmerkia savo vado Gabriekiaus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS