P. Vaitiekūnas: KGB mafija – mūsų viltis | kl.lt

P. VAITIEKŪNAS: KGB MAFIJA – MŪSŲ VILTIS

  • 18

Į Lietuvą oficialaus vizito atvykusio Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo vizitas vadinamas istoriniu. Lietuva išgirdo pažadą – šalyje daugės NATO karių, galiausiai atsiras ir stipri brigada, praneša LNK.

„Tai yra labai svarbus ir rezultatyvus vizitas, beveik istorinis, todėl, kad O. Scholzas demonstruoja, kad Vokietija jaučia atsakomybę. Vokietija sukurstė du pasaulinius karus ir dabar jaučia atsakomybę, kad dėl savo neveiklumo gali prisidėti prie Trečio pasaulinio karo kilimo jau Europos Sąjungos (ES) ar NATO teritorijoje“, – apie Vokietijos kanclerio vizitą Lietuvoje kalbėjo diplomatas, Nepriklausomybės Akto signataras Petras Vaitiekūnas.

Anot diplomato, O. Scholzo vizitas Lietuvoje reiškia Vokietijos paramą mūsų šaliai pavojaus atveju.

„Mes turime Vokietijos paramą dėl nacionalinės gynybos, tai yra atgrasymo strategijos perėjimo į priešakinę gynybą, kad Lietuva būtų ginama ne po to, kai jau būtų užpulta ir menkos NATO pajėgos išstumtos iš Lietuvos. Lietuva būtų ginama nuo pirmos agresijos sekundės“, – sakė P. Vaitiekūnas.

Nepriklausomybės Akto signataras tikisi, kad Lietuvos priešakinė gynyba tik stiprės ir linki sėkmės prezidentui bei kitoms valdžios institucijoms.

„Aš manau, kad prezidentas Gitanas Nausėda lipdo tą koaliciją, kurios reikia priešakinei gynybai. Aš jam ir kitoms valdžios institucijoms Lietuvoje linkiu visokeriopos sėkmės, energijos, kad ta koalicija būtų sulipdyta ir mūsų gynyba nuo batalionų pereitų prie brigadų. Nuo europolicijos prie oro gynybos ir t. t. Aš manau, kad tas Vokietijos gynybos biudžeto įsipareigojimas labai svarbus ir vienybė, apie kurią kalbėjo O. Scholzas – vienybė ne tik NATO, bet ir 48 valstybių – yra pirmoje svarbos eilėje“, – teigė P. Vaitiekūnas.

Kol Rusijos pradėtas karas Ukrainoje tęsiasi, kai kurie Europos šalių lyderiai, tarp jų ir O. Scholzas, keletą kartų skambino Vladimirui Putinui kalbėtis dėl paliaubų. Pasak P. Vaitiekūno, tokie skambučiai nieko nereiškia.

„Tegul jie skambina kam nori ir kalbasi su kuo nori. Čia jau pereiname prie „išplautų“ vizito akcentų, kurie gan neryškūs. Aptakiai kalba, reikėtų kalbėti aiškiau, kad tai karas prieš Europą Ukrainos teritorijoje“, – kalbėjo P. Vaitiekūnas.

Paklaustas, koks politikas, anot signataro, situaciją Ukrainoje mato objektyviai, P. Vaitiekūnas paminėjo du.

KGB mafija yra mūsų viltis, nes prieš juos kovoja fašistinis Kremlius. Jeigu Kremlių užims fašistinės ideologijos atstovai, branduolinis scenarijus tampa neišvengiamas.

„Borisas Johnsonas, Joe Bidenas, tačiau mums reikia išlįsti per adatos skylutę: sustabdyti Rusiją ir pasiekti to, kad neįvyktų pats blogiausias scenarijus. Norėjote paklausti apie branduolinę apokalipsę, bet aš apie ją nekalbu“, – šypsojosi P. Vaitiekūnas.

Anot P. Vaitiekūno, KGB mafija yra Vakarų pasaulio viltis.

„Mano supratimu, šiuo metu vyksta transformacija. Kol Kremliuje sėdi KGB imperialistai, KGB mafija, banditai, jų psichologija yra tokia, kad jie nepasiruošę už jokią ideologiją numirti. Yra noras gerai gyventi. Ta KGB mafija yra mūsų viltis, nes prieš juos kovoja fašistinis Kremlius. KGB mafija neturi ideologijos, fašizmas jau turi ideologiją. Jeigu Kremlių užims fašistinės ideologijos atstovai, pamaitinti įvairiomis pergalėmis, branduolinis scenarijus tampa neišvengiamas. Kol kas jis yra išvengiamas ir priklauso nuo mūsų ryžto. Banditas visada supranta jėgos kalbą ir jis supras, jeigu bus didesnis ir stipresnis kumštis prieš jo nosį, jis atsitrauks“, – aiškino P. Vaitiekūnas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Nežinau, kiek ten jų yra – 30 ar 70 proc. Fašizmas jau yra apėmęs Rusijos gyventojus ir jų spaudimas transformuos Kremlių. Jeigu Kremlius transformuosis į fašistinį, tai mes neturėsime šansų. Galiu išvardinti Kremliuje sėdinčius fašistus: pusiau V. Putinas, Ramzanas Kadyrovas, Jevgenijus Prigožinas, Dmitrijus Rogozinas, Viktoras Zolotovas, Sergėjus Šoigu, Dmitrijus Medvedevas. Aleksandras Bortnikovas ir kiti – aš nežinau, bet kol kas man atrodo, kad jėgos atstovų mafija Kremliuje yra stipresnė. Tai yra mūsų šansas juos spausti ir neduoti pergalės, kuri maitins augantį fašizmą“, – tvirtino diplomatas.

Signataras taip pat paminėjo, kad Vokietija bijo Ukrainos pergalės ir priminė istoriją.

„Daug kas bijo tos pergalės, nes nežino, kur sustos. Tuo tarpu tik dabar Ukrainos pergalės gali sustabdyti fašizmo įsigalėjimą Rusijoje ir Kremliuje. Fašizmas Vokietijoje įsigalėjo tada, kai Europa pasidavė. Kai Europa sakė, na, ką, mums reikia išsaugoti savo architektūrą, išsaugoti savo muziejus“, – priminė P. Vaitiekūnas.

Anot pašnekovo, Ukrainai reikia duoti ne tik sunkiąją ginkluotę, bet ir NATO kariuomenę, nes fašizmas nesustos okupavęs tik dalį šalies. Tuo tarpu Vokietija bijo duoti sunkiosios ginkluotės Ukrainai, nes tikina bijanti, kad dalis tokios ginkluotės pateks į Rusijos rankas.

„Visados tą pergalę galės nuspręsti pati Ukraina. Jis supranta, su kuo yra susidėjusi, todėl visų prima Rusija turi pralaimėti Ukrainoje, o po to žiūrėsim“, – sakė P. Vaitiekūnas.

Tai, ar Vokietija padės laimėti karą Ukrainoje, priklauso nuo kanclerio apsilankymo Lietuvos Prezidentūroje, teigė P. Vaitiekūnas.

„Priklauso nuo to, ką O. Scholzas išgirdo šituose rūmuose ir kituose rūmuose. Ar jis išgirdo pakankamus argumentus, kad mes dar turime šansą sustabdyti Kremliaus transformaciją į fašizmą. Tai galima pasiekti tik užkertant kelią Rusijos pergalėms Ukrainoje. Kaip pavyzdį duosiu grūdus: grūdai privalo būti išvežti per Ukrainos uostus, o saugumą ir garantiją turi duoti 48-ių Ramšteino valstybių koalicija, ginkluotosios pajėgos, užtikrinančios humanitarinį koridorių. Kremlius turi suprasti, kad jis susidūrė su realia jėga. Jeigu šita misija bus palaiminta Jungtinių Tautų generalinės asamblėjos, nes saugumo tarnyba, aišku, nepalaimins“, – aiškino Nepriklausomybės Akto signataras.

Gairės: LNK turinys, Olafas Scholzas, NATO kariai, KGB, Rusijos fašistai, Petras Vaitiekūnas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

KGB agentas DEDULE !!

Xe-xe----Ne jums litwinai melynas dangus

tai va

Kol KGB archyvai nebus isviesinti, tol KGB mafija sedes Lietuvos seime ir vyriausybeje. Nematau cia jokios vilties, nes mafija niekados saves nedemaskuos. Manau kilus kariniam konfliktui su Rusija, konservatoriai paskelbtu kad Lietuva yra Rusijos dalis amziams.

tam--,,pritariu,,, as taip pat pritariu , tik tie

uzslatinti lietuvos KGBesnykai labai klysta --Rusija --pasikeite ir ten KGB isdaviku niekas nemegsta ....sie sliuchos pirmi gaus 9 gramus y tarpurage... jiems vienas kelias y amerika pas LGBT istus...negrams batus buciuot.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS