Pagėgių politikams nesusitarus, VRM rengiasi siūlyti įvesti tiesioginį valdymą | kl.lt

PAGĖGIŲ POLITIKAMS NESUSITARUS, VRM RENGIASI SIŪLYTI ĮVESTI TIESIOGINĮ VALDYMĄ

Pagėgių politikams nesusitarus dėl naujo administracijos direktoriaus, Vidaus reikalų ministerija (VRM) pranešė, kad teiks Vyriausybei nutarimo projektą dėl tiesioginio valdymo įvedimo.

„Nepaskyrus Pagėgių savivaldybės administracijos direktoriaus Vidaus reikalų ministerija teiks Vyriausybei nutarimo projektą dėl tiesioginio valdymo įvedimo“, – BNS antradienį pateiktame atsakyme nurodė VRM.

Vyriausybei pritarus, dėl tiesioginio valdymo įvedimo spręstų Seimas.

Antradienį Pagėgių politikams vėl nepavyko susitarti dėl administracijos direktoriaus kandidatūros – šis klausimas išbrauktas iš tarybos posėdžio darbotvarkės.

Praėjusią savaitę vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė paragino Pagėgių savivaldybės atstovus kuo greičiau paskirti administracijos direktorių.

Po ministrės susitikimo su vietos politikais VRM pranešė, jog sutarta iki liepos 6 dienos rasti reikalingus sprendimus.

Trečiadienį sueina du mėnesiai, kai buvo atleistas Pagėgių savivaldybės administracijos direktorius, su juo kartu – administracijos direktoriaus pavaduotojas, laikinai administracijos direktoriaus pareigas ėjęs valstybės tarnautojas.

Per šį laikotarpį nepaskyrus administracijos direktoriaus, įstatymas numato, kad savivaldybėje gali būti įvedamas tiesioginis valdymas.

Tai būtų jau trečias kartas per šios Vyriausybės kadenciją, kai sprendžiama dėl tiesioginio valdymo įvedimo savivaldybės teritorijoje.

Panaši situacija jau buvo susiklosčiusi Šilalės rajono ir Kalvarijos savivaldybėse, bet politikams paskyrus reikiamus pareigūnus, tiesioginio valdymo išvengta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS