Palikęs socialdemokratus A. Skradžius dirbs Mišrioje grupėje, „darbiečiai“ jo nelaukia | kl.lt

PALIKĘS SOCIALDEMOKRATUS A. SKRADŽIUS DIRBS MIŠRIOJE GRUPĖJE, „DARBIEČIAI“ JO NELAUKIA

  • 6

Vieną dieną Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP) ir frakcijoje pabuvęs Seimo narys Artūras Skardžius dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje.

Į buvusią, Darbo partijos, frakciją jis grįžti neketina, o „darbiečiai“ jo ir nelaukia.

A. Skardžius penktadienį BNS plačiau nekomentavo, kas atsitiko, kad vos įstojęs į LSDP tą pačią dieną ją paliko.

Jis teigė viską pasakęs ketvirtadienio vakarą išplatintame pranešime spaudai.

Parlamentaras tvirtino kvietimą grįžti į LSDP turėjęs seniai, maždaug metus, nepaisant to, jo grįžimas partijoje sukėlė sąmyšį.

Savo pranešime A. Skardžius tvirtino, kad Socialdemokratų partija neatpažįstamai pasikeitusi nuo to laiko, kai jis jai priklausė, savo grįžimą vadino klaida.

Politikas sakė dirbsiąs Mišrioje Seimo narių grupėje ir abejojo, ar kitąmet dalyvausiąs parlamento rinkimuose.

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis penktadienį atmetė galimybę, kad A. Skardžius grįžtų į „darbiečių“ frakciją Seime.

„Kad ir kaip kam nors kartais gali atrodyti, bet mūsų partija nėra kaip alaus baras Kuršėnuose, į kurį bet kada bet kas gali įeiti ar išeiti. Mūsų tiek partijos, tiek frakcijos nariai turi savigarbos ir orumo. Tikimybė, kad p. Skardžius galėtų grįžti pas mus yra lygi nuliui ir nėra bei nebus svarstoma“, – penktadienį BNS sakė A. Mazuronis.

Apie tai, kad A. Skardžius įstojo į LSDP, ketvirtadienį pranešė šios partijos frakcijos seniūnė Seime Orinta Leiputė. Parlamentaras buvo tapęs Kupiškio skyriaus nariu. Jos teigimu, įstojęs į partiją Seimo narys turi priklausyti jos frakcijai.

Nepaisant to, BNS žiniomis, ketvirtadienį sprendimui priimti A. Skardžių į LSDP frakciją pritarė ne visi Seimo socialdemokratai. Už A. Skardžiaus priėmimą balsavo šeši frakcijos nariai, trys – Dovilė Šakalienė, Linas Jonauskas, Eugenijus Sabutis – susilaikė. Julius Sabatauskas nebalsavo, o Gintautas Paluckas tuo metu nedalyvavo posėdyje.

Iki ketvirtadienio A. Skardžius priklausė Darbo partijos frakcijai.

Penktą kadenciją Seime dirbantis A. Skardžius yra buvo Socialdemokratų partijos nariu, bet iš jos išstojo, kai praėjusią kadenciją dalis socialdemokratų pasipriešino vadovybės sprendimui palikti valdančiąją koaliciją ir atskilę įkūrė „socialdarbiečių“ partiją. Ji vėliau tapo Lietuvos regionų partija. 2020 metais A. Skardžius Seimo rinkimuose dalyvavo su Darbo partija.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Domas

Iš apsukraus, ar tai „gudragalvio“, seimo narys Skardžius linksta tapti nepritapusiu.

Cha, cha ,chaaaa

Nu ir komikas, be Seime pliurpimo turbūt nieko nemoka daryti, tai suka uodegą kad vėl tenai kaip nors patektų.

Cha

Sovietines mondavoškes morčius užplūdo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS