Prezidento patarėjai J. V. Žukas, S. Šulcė, A. Zabarauskas palieka pareigas | kl.lt

PREZIDENTO PATARĖJAI J. V. ŽUKAS, S. ŠULCĖ, A. ZABARAUSKAS PALIEKA PAREIGAS

Panašu, kad Prezidentūroje permainos patarėjų korpuse – kardinalios.

Iš pareigų traukiasi prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas ir Nacionalinio saugumo grupės vadovas Jonas Vytautas Žukas, vyriausioji Prezidento patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais, Švietimo, mokslo ir kultūros grupės vadovė Sonata Šulcė bei Komunikacijos grupei vadovavęs Aistis Zabarauskas.

Prezidentūtos teigimu, patarėjas gynybos klausimais J. V. Žukas vystys privačią veiklą, patarėja švietimo, mokslo, kultūros klausimais S. Šulcė tęs kūrybinį ir mokslinį darbą, o Komunikacijos grupei vadovavęs A. Zabarauskas grįš į privatų sektorių.

Visi trys patarėjai dirbo jo komandoje nuo kadencijos pradžios, A. Zabarauskas prieš tai vadovavo G. Nausėdos rinkimų štabo komunikacijai.

Pats J. V. Žukas ketvirtadienio popietę oficialiai žinios nepatvirtino ir sakė, kad daugiau informacijos Prezidentūra turėtų pateikti rytoj.

„Rytoj bus visa informacija pilnai pateikta, bus visi atsakymai į klausimus. Aš nieko netvirtinu, iš etinių sumetimų, aš negaliu nei tvirtinti, nei neigti, todėl, kad yra tokie susitarimai“, – BNS sakė jis.

58-erių J. V. Žukas šalies vadovo komandoje dirbo nuo praėjusių metų liepos pabaigos, prieš tai nuo 2014 metų jis vadovavo kariuomenei.

G. Nausėda prezidento rinkimų kampanijos metu įvardijo, jog norėtų savo komandoje matyti J. V. Žuką, šiam dar einant kariuomenės vado pareigas, todėl patarėjo skyrimą lydėjo kritika dėl galimo kariuomenės politizavimo.

G. Nausėda ir J. V. Žukas taip pat sulaukė kritikos ir dėl to, kad susipažino tarpininkaujant tuometiniam Lietuvos verslo konfederacijos vadovui Valdui Sutkui, neseniai sulaukusiam teisėsaugos įtarimų dėl galimos korupcijos.

J. V. Žukas tąkart teigė, kad V. Sutkus pasiūlė jam susitikti su G. Nausėda kaip senas pažįstamas, o ne verslininkų atstovas.

Apie patarėjų grupės vadovo pasitraukimą pirmasis ketvirtadienį pranešė naujienų portalas delfi.lt.

Kaip jau buvo rašyta, Prezidentūrą pirmadienį paliko ir Teisės grupės patarėja Ieva Saudargaitė. 

Prezidentūra detaliau nekomentavo jos pasitraukimo, teigdama, kad I. Saudargaitė panoro tęsti karjerą valstybės tarnyboje.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, Prezidentūrą artimiausiu metu gali palikti ir dar keli darbuotojai.

GALERIJA

  • Sonata Šulčė
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

VOX POPULI

"Bobos iš ratų - Prezidentūrai lengviau".

Anonimas

eilinis arabu perstatymas

Ona

Koks čia garbingas gal pamiršote auksinius šaukštus Žukas ir vadovavo tuo metu nieko baisaus yra kiti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS