Pasiūlymas: gyventojams – priedangų įrengimo mokestis | kl.lt

PASIŪLYMAS: GYVENTOJAMS – PRIEDANGŲ ĮRENGIMO MOKESTIS

Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas siūlo daugiabučių gyventojams įvesti priedangų įrengimo ir jų priežiūros administravimo mokestį.

„Jeigu tai daugiabutis, tai, turime suprasti, tai yra jų pačių (gyventojų – BNS) apsaugai. Tai tam tikras mokestis galėtų būti ir palaikymui tų priedangų, ir kaupimui jų įrengimui. Priedanga visų pirma ir naudosis šito daugiabučio gyventojai“, – penktadienį LRT radijui pareiškė V. Mitrofanovas.

„Už liftą mokame, tai kodėl už priedangą turime nemokėti?“ – svarstė meras.

Pasak jo, tokį mokestį įteisinus, jo dydį nusistatytų kiekviena savivaldybė.

Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vadovo Vilmanto Vitkausko teigimu, dabar Lietuvoje yra 3 524 priedangų, o paženklinta 2,7 tūkstančiai. 

Vasario pabaigoje Aplinkos ministerija patvirtino reikalavimus, pagal kuriuos projektuojant ir statant naujus didesnius visuomeninius statinius bei aukštesnius daugiabučius juose turės būti įrengtos priedangos. Jos turės talpinti 60 proc. pastatų lankytojų ar gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

V

NT mokestis, stogų mokestis (lietaus kanalizacijų tvarkymui), priedangų mokestis, kelių mokestis, sveikatos mokestis. Ir dar už viską susimokėti atskirai, kai prireikia realių paslaugų. Gi gerovė kainuoja...

Hm...

Legenda "rusai poooola" 34 metus jau ir dar ilgai kažkam pinigus kaip Aitvarai neš...

Marius LM

Matosi kaip valdžiažmogiai prisišikę dėl savo gerovės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS