Paskirta Vyriausybės atstovė Panevėžio apskrityje | kl.lt

PASKIRTA VYRIAUSYBĖS ATSTOVĖ PANEVĖŽIO APSKRITYJE

  • 0

Vyriausybės atstove Panevėžio apskrityje nuo gegužės 16 dienos dirbs „tvarkietė“ 44 metų Kristina Nakutytė.

Panevėžio apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje administracijos vadove dirbanti K.Nakutytė laimėjo balandį vykusį konkursą į šias pareigas. Jos skyrimui į pareigas ketverių metų kadencijai posėdyje pirmadienį pritarė ministrų kabinetas.

Ekonomistė K.Nakutytė su partija „Tvarka ir teisingumas“ pernai dalyvavo savivaldos rinkimuose. Dvi kadencijas ji ėjo savivaldybės administracijos direktorės pareigas. Jai su grupe tuometinių savivaldybės darbuotojų buvo pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo vadinamojoje viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijos Panevėžyje byloje, bet vėliau jie panaikinti, tyrimas jos atžvilgiu nutrauktas.

Šiuo metu Vyriausybės atstovo Panevėžio apskrityje pareigas laikinai eina atstovė Šiaulių apskrityje Asta Jasiūnienė. Iki vasario 15 dienos šias pareigas ėjo Rasa Šošič, tačiau buvo atleista pasibaigus kadencijai. Naujo nuolatinio vadovo skyrimas į pareigas užtruko, nes vasarį vykusiame konkurse nė vienas iš dalyvių nesurinko reikiamo minimalaus 6 balų įvertinimo ir teko skelbti naują konkursą.

Vyriausybės skiriamas atstovas apskrityje vykdo savivaldybių administracinę priežiūrą. Tiesioginės šio valstybės tarnautojo funkcijos – prižiūrėti, kad savivaldybės laikytųsi Konstitucijos, įstatymų, vykdytų Vyriausybės sprendimus. Jis taip pat prižiūri, kad savivaldybių priimami teisės aktai neprieštarautų nacionalinių teisės aktų nuostatoms. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS