Patarėja: antiinfliacinis planas atspindi prezidento lūkesčius | kl.lt

PATARĖJA: ANTIINFLIACINIS PLANAS ATSPINDI PREZIDENTO LŪKESČIUS

Vyriausybės penktadienį pateiktas antiinfliacinis planas atspindi prezidento lūkesčius, sako jo vyriausioji patarėja ekonomikai ir socialinei politikai Irena Segalovičienė.

„Ilgai laukti veiksmai pagaliau pradėti daryti – tai sveikintina. Vyriausybės pristatyto antiinfliacinio paketo labai reikėjo Lietuvos žmonėms ir verslui“, – BNS penktadienį atsiųstame komentare sakė prezidento Gitano Nausėdos patarėja.

„Paketas atspindi prezidento lūkestį veikti dviem kryptimis – didinti žmonių pajamas ir mažinti energijos kainas“, – pridūrė ji.

Jos teigimu, šalies vadovas priemonių pasirinkimą vertina pozityviai.

„Prezidentas pozityviai vertina priemonių pasirinkimą, kurios ne kartą aptartos ir buvo diskutuotos Prezidentūroje bei kitais bendrais formatais. Neapmokestinamojo pajamų dydžio didinimas, pažeidžiamoms visuomenės grupėms skirtų socialinių išmokų didinimas, elektros ir dujų kainų prieaugio dalinis subsidijavimas, lėšos spartesnei žaliosios energetikos transformacijai yra taiklios ir adekvačios priemonės“, – teigė I. Segaloviečienė.

Ilgai laukti veiksmai pagaliau pradėti daryti – tai sveikintina. Vyriausybės pristatyto antiinfliacinio paketo labai reikėjo Lietuvos žmonėms ir verslui.

Anot jos, prezidentas tikisi, kad planas bus nedelsiant įgyvendinamas.

„Prezidentas tikisi, kad nebus delsiama su įstatymų pateikimu Seimui ir jie bus kaip įmanoma greičiau priimti, kad pradėtų veikti ir duoti naudą mūsų valstybei“, – kalbėjo G. Nausėdos vyriausioji patarėja.

Vyriausybės parengtame antiinfliaciniame plane numatyta 5 proc. didinti senatvės pensijas, taip pat nuo 460 iki 540 eurų pakelti NPD.

Pensininkai, turintys būtinąjį stažą, turėtų sulaukti 24 eurais didesnės pensijos, o minimalios mėnesinės algos gavėjai turėtų papildomai gauti 16 eurų ar daugiau.

Bazinę socialinę išmoką siūloma didinti nuo 42 iki 46 eurų, valstybės remiamas pajamas – nuo 129 iki 147 eurų, šalpos pensijų bazę – nuo 150 iki 173 eurų, tikslinių kompensacijų bazę – nuo 126 iki 138 eurų.  

Taip pat nuo 73,5 iki 80,5 euro būtų didinami vaiko pinigai, o papildoma išmoka vaikui – keturiais eurais iki 47 eurų.

Plane numatyta ir kompensuoti dujų ir elektros kainų dalį gyventojams ir verslui, taip pat daugiau nei 1 mlrd. eurų bus skiriama investicijoms į energetiką.

Iš viso antiinfliacinio plano vertė viršija 2 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

sis nieksas pasirase ir palaimino

antikonstituciny lietuviskos abeceles isdarkyma , ir leido vyriausybe ir seima sudaryt is narkomanu ir iskrypeliu....

Ernestas.

Šitas aferistas niekada nežinojo, kas yra infliacija? Ekonomikos diplomas pasekmės infliacijos! Tuo, kad subankrotines Lietuvos Respubliką, su laukinių banda, kiek 2 metai ir keliauji į nežinomybę. Pasakysiu specialiai, šitas jūsų klastotė Gitanas Nausėda niekada nebus prezidentas. Tuo, kad visuomės kurstytojas, bus areštuotas iki gyvos galvos, Lietuvos Respublika, šitie nusikaltėliai kurie kartoja partizaninį judėjimą, maištavimą, sukilimo darymą, perversmą nuo kada, bus priverstinai įzoliuotas į psichikos ligoninę. Girdi Nausėda! Pasidomėkite kaip šitas iškrypėlis elgesi vogdamas ir kitiems Lietuvos Respublikos, lietuviams bukina savo neveiksnumu. Šitie klaunai juokina anekdotu, kad ruošia 10 000 kareivių kovą, bet negali nes paliko prie kampo nesusirinkęs prezervatyvų ir nesurinks 10 000 kareivių kovą. Neklausikite šio Neadakvatėlio, prasiskolinusio. Darant nusikaltimus nesugeba stabilizuoti karo kurstymo, propogandos. Nausėdos diktatūra ir kiti JAV, galėsi maldauti.

prezidentas NAUSĖDA n e s u g e b ė j o atstovėti

savo pasiūlymo 100 eurų vienkartinių išmokų-- SKURDE gyvenanties,--Be k o v o s, lengvai p a s i d a v ė konservatorių CHUNTOS įtakai-- tai rodo jog PREZIDENTAS gyvenimo GEROVĘ Lietuvoje , bando pakelti atviru p o p u l i z m u , nors gerai žinome , jog sukurti DUONOS k ą s n į-- privalome kiekvienas i š l i e t i nemažai PRAKAITO .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS