A. Paulauskas siūlo leisti privatiems asmenims ir bendrovėms remti kariuomenę | kl.lt

A. PAULAUSKAS SIŪLO LEISTI PRIVATIEMS ASMENIMS IR BENDROVĖMS REMTI KARIUOMENĘ

  • 2

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas "darbietis" Artūras Paulauskas siūlo leisti privatiems asmenims, bendrovėms remti Lietuvos kariuomenę finansiškai ar materialinėmis vertybėmis.

Jis įregistravo įstatymų pataisų projektą, kad "krašto apsaugos sistemos institucijos finansuojamos iš valstybės biudžeto ir Lietuvos Respublikos fizinių ir juridinių asmenų teikiamos paramos".

Šiuo metu visos krašto apsaugos sistemos institucijos finansuojamos iš valstybės biudžeto.

Pasak parlamentaro, taip norima pagerinti Lietuvos kariuomenės materialinę padėtį.

"Įstatymo projektus rengti paskatino per menkas Lietuvos kariuomenės finansavimas. 2014 metų biudžete visai krašto apsaugos sistemai numatyti asignavimai – 980 mln. litų, tai yra 0,78 proc. nuo bendrojo vidaus produkto (BVP) - gerokai mažiau negu NATO reikalaujamas 2 proc. rodiklis. Atsižvelgiant į tai, jog Lietuvos kariuomenė yra valstybės ginkluotos gynybos institucija – krašto apsaugos sistemos pagrindinė dalis, sauganti valstybės suverenitetą, jos teritorijos ir oro erdvės neliečiamybę, ginklu ginanti valstybę nuo agresijos ar kitokio ginkluoto užpuolimo, vykdanti karines užduotis pagal Lietuvos Respublikos tarptautinius įsipareigojimus, būtų tikslinga įtvirtinti galimybę šalies piliečiams ir verslo subjektams savanoriškai ją paremti", - teigia komiteto pirmininkas.

Jis tuo pačiu siūlo papildyti ir Labdaros ir paramos įstatymą, kad Lietuvos kariuomenė gali būti paramos gavėju.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nepritariu

Gal Paulauskas tą iniciatyvą ir pradėtų... O šiaip jau toks rėmimas pagarbos nekelia. Ta paremta kariuomenė ir tarnaus rėmėjams...

5

pries rinkimus reikia pasirodyt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS