Policija: tai pirmieji rinkimai atkūrus nepriklausomybę be ikiteisminių tyrimų | kl.lt

POLICIJA: TAI PIRMIEJI RINKIMAI ATKŪRUS NEPRIKLAUSOMYBĘ BE IKITEISMINIŲ TYRIMŲ

Balsavimas prezidento rinkimuose ir referendumuose vyko ramiai, ikiteisminių tyrimų dėl galimų pažeidimų nepradėta, pranešė Policijos departamentas.

Iš viso policija dėl galimų rinkimų tvarkos pažeidimų nuo gegužės 6 dienos iki gegužės 12 dienos gavo 59 pranešimus. Anksčiau skelbta, kad 18 pranešimų gauta dėl galimų pažeidimų išankstinio balsavimo metu.

Daugiausia pranešimų apie galimus pažeidimus gavo Vilniaus ir Kauno apskričių vyriausieji policijos komisariatai – atitinkamai 25 ir 10 pranešimų.

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo 6 pranešimus, kitų apskričių komisariatai – mažiau kaip po 5 pranešimus.

Vilniaus ir Šiaulių apskričių policija surašė po vieną Administracinių nusižengimo kodekso protokolą dėl alkoholinių gėrimų gėrimas arba neblaivaus asmens pasirodymo viešosiose vietose.

Policija skelbė, kad daugiausiai pranešimų gauta dėl neleistinos agitacijos, galimų papirkimų, įtartinų asmenų ar automobilių prie rinkiminių apylinkių, viešosios tvarkos pažeidimų.

Pirmajame prezidento rinkimų ture dalyvavo 56,85 proc. turinčiųjų teisę balsuoti. Rinkėjų sąraše yra 2 mln. 472 tūkst. 405 piliečiai.

Pirmieji rinkimai be ikiteisminių tyrimų

Sekmadienį vykę prezidento rinkimai buvo pirmieji nuo nepriklausomybės atkūrimo, kuomet iš viso nepradėta ikiteisminių tyrimų, sako policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris.

„Norėčiau pasidžiaugti, kad tai yra pirmi rinkimai per nepriklausomybę, kuomet mes nepradėjome nei vieno ikiteisminio tyrimo ir iš esmės nesurašėme administracinio teisės pažeidimo protokolo dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise ar kitų specifinių straipsnių, susijusių su rinkimais“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Seime sakė E. Šileris.

Gavome pranešimą, kad komisijos nariai girti, nuvažiavus paaiškėjo, kad komisijos nariai blaivūs, o girtas pranešėjas.

Pasak E. Šilerio, pranešimų apie galimus pažeidimus gauta 59, penkis kartus mažiau nei įprastai, o ir dalis jų nepasitvirtino.

„Turėjom keletą įdomesnių įvykių žiniasklaidos, o ne teisine prasme, pvz., gavome pranešimą, kad komisijos nariai girti, nuvažiavus paaiškėjo, kad komisijos nariai blaivūs, o girtas pranešėjas“, – pasakojo E. Šileris.

Taip pat rinkimų dieną gautas pranešimas apie Pakruojo rajone rinkimų komisijoje esą esantį sprogmenį – skambino jau septintą kartą šiemet melagingai apie sprogmenį pranešęs asmuo, jis buvo neblaivus.

Rimčiausiai atrodęs incidentas įvyko Vilniuje, kur atvykęs balsuoti rinkėjas rado, kad už jį jau pabalsuota, tačiau surinkus medžiagą paaiškėjo, kad kitas rinkėjas susipainiojęs pasirašė už jį rinkėjų lapuose. Asmeniui buvo sudaryta galimybė balsuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Virtuoziškai broileriukas įvykdė Dėdulės suplanuotą perversmą, niekas net nežioptelėjo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS