Prezidento rinkimai: suskaičiuoti visi balsai | kl.lt

PREZIDENTO RINKIMAI: SUSKAIČIUOTI VISI BALSAI

Po dviejų savaičių vyksiančiame antrajame prezidento rinkimų ture – kaip ir prieš penkerius metus – susitiks perrinkimo siekiantis šalies vadovas Gitanas Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė Ingrida Šimonytė.

 

Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus biuletenius iš visų 1895 rinkimų  apylinkių, pirmajame rinkimų ture nugalėtoju tapo G. Nausėda, surinkęs 44,19 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje likusi I. Šimonytė sulaukė 19,78 proc. rinkėjų palaikymo.

Išankstiniais  VRK duomenimis, trečioje vietoje yra savarankiškai išsikėlęs savo kandidatūrą teisininkas Ignas Vėgėlė, kuris sulaukė 12, 37 proc. proc. rinkėjų balsų.

Už eksparlamentarą Remigijų  Žemaitaitį balsavo 9,27 proc.rinkėjų,  gydytojas Eduardas Vaitkus pelnė 7,32 proc.balsų. Buvusį Konstitucinio Teismo (KT) pirmininką Dainių Žalimą palaikė 3,54 proc. rinkėjų, už Darbo partijos lyderį  Andrių Mazuronį balsavo 1,38  proc. rinkėjų. Paskutinis rinkimų rezultatų lentelėje yra Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas Giedrimas Jeglinskas, už kurį balsavo 1,36  rinkėjų.

Sekmadienį atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 59, 48 proc. piliečių.

Kaip primena ELTA,  jeigu pirmą kartą balsuojant nė vienas kandidatas nesurenka nustatyto balsų skaičiaus, po dviejų savaičių rengiamas pakartotinis balsavimas dėl dviejų kandidatų, gavusių daugiausia balsų.

Rinkimų kodeksas numato, kad išrinktu laikomas kandidatas, surinkęs daugiau balsų, neatsižvelgiant į rinkimuose dalyvavusių rinkėjų skaičių.

Pakartotinio balsavimo datą VRK turi paskelbti kartu su pirmojo balsavimo rezultatais.

Lietuva renka prezidentą ir sprendžia dėl dvigubos pilietybės

O. Gurevičiaus, A. Ufarto, J. Elinsko/ELTOS, I. Gelūno/BNS nuotr.

Rašyti komentarą
Komentarai (67)

Jo

Nesvarbu kaip kas balsuoja, svarbus kas ir kaip balsus skaičiuoja.

Kęstas

E. Vaitkus dėkoja: "„Noriu padėkoti visiems Lietuvos žmonėms už palaikymą ir už mūsų pergalę; manau, niekas iš šios supuvusios ir išdavikų valdžios negalėjo pagalvoti, kad atsiras daugiau kaip 100 tūkst. žmonių, kurie suvokia, kad du kart du yra keturi ir kad negalima kovoti tiesiogiai mūšio lauke su Rusija, nes tai beprotystė“, – sakė E. Vaitkus." Ir mes norime padėkoti profesoriui E. Vaitkui. Jo dėka Lietuvos valdantieji numetė demokratų kaukes ir pamatėme jų tikruosius, baisius, kraugerių karo kurstytojų, snukius. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Byyyy Rka DEJĘS

NAAAAA-+CHUI TOKIUS FAKE RINKIMUS !!! :-////// BLEEEEE , tegu balsuoja symonytes per PRIEWARTA subadyti + kaip vadino jinai sawo FASEBOKE KVAILIAI :-////
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS