Po L. Kasčiūno apklausos STT – Prezidentūros vertinimas | kl.lt

PO L. KASČIŪNO APKLAUSOS STT – PREZIDENTŪROS VERTINIMAS

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) pirmadienį kaip liudytoją apklausus kandidatą į gynybos ministrus Lauryną Kasčiūną, Prezidentūra žada pasitikslinti, ar dėl to keičiasi jo vertinimas.

Prezidentas Gitanas Nausėda praėjusią savaitę teigė gavęs tarnybų informaciją apie kandidatą, tačiau pabrėžė norintis ją dar įvertinti. Vis tik pirmadienį STT L. Kasčiūną apklausė aiškinantis aplinkybes dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje.

„Turėsime pasitikslinti, ar STT turi kitos žinotinos informacijos ir ar pats vertinimas jų keičiasi, tada bus vienas arba kitas sprendimas“, – žurnalistams pirmadienį sakė šalies vadovo atstovas Kęstutis Budrys.

L. Kasčiūnas BNS teigė papasakojęs pareigūnams apie Krašto apsaugos ministerijos uždarumą užsienio investuotojams. Vėliau pirmadienį apklausta ir ekonomikos bei inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Anksčiau STT apklausė Seimo narį liberalą Raimundą Lopatą, atsistatydinantį krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską bei buvusį viceministrą Vilių Semešką.

A. Anušauskas teigė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

Ministras vėliau švelnino toną ir tvirtino, kad tokiais pasisakymais kėlė nedeklaruojamų politikų susitikimų su lobistais problemą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Salabonas dar

Nebus tas zviras sveplis ministeriu,sto pudov.

Prezidentūros vertinimas - turėtų būti NESKIRTI

Bet kadangi ir pats Prezidentas, spėju, kariuomenėje netarnavęs, tai, panašu, kad paskirs toks tokį...

Senukas

Suomijoj daug caro postroikiu jie laimingiausi žmones, pagyrimas vatai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS