Po prezidento vizito mokykloje – pasipiktinimas | kl.lt

PO PREZIDENTO VIZITO MOKYKLOJE – PASIPIKTINIMAS

  • 27

Prezidento Gitano Nausėdos vizitas Kelmėje vietiniams sukėlė pasipiktinimą – žmonės turėjo pateikti savo asmens duomenis. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

Prezidentas pirmadienį lankėsi Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje, kurioje kaip tik vyko pilietiškumo pamoka. Vietiniai suglumo, kad norėdami dalyvauti šioje pamokoje, turėjo pateikti savo vardą, pavardę ir net asmens kodą. To pareikalavo mokyklos vadovas.

„Kad būtų pateikti duomenys ne mokinių, ne vaikų, bet suaugusių žmonių, kurie bus mokyklos pastate. Jie turėjo pateikti vardus, pavardes ir asmens kodą“, – sakė vietos žurnalistas Alvydas Geštautas.

Gimnazijos direktorius neslepia, kad prašė duomenų. Tačiau sako, kad ne dėl savęs ar mokyklos, tikina vykdęs iš anksto nurodytus saugumo reikalavimus.

„Prašėme vardo, pavardės, asmens kodo tų, kurie norėjo dalyvauti susitikime“, – teigė gimnazijos direktorius Rimas Bielskis.

Prezidentūra atkerta, kad asmens duomenų neprašė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Aš paneigiu šiuos teiginius. Tai yra neteisybė. Į darbo vizitus prezidentas jau vyksta ketverius metus. Jie visada vienodu būdu yra organizuojami, niekada nebuvo prašoma jokių asmens kodų“, – sakė prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

Panašu, kad Prezidentūrai nežinomus saugumo reikalavimus vykdo vadovybės apsaugos tarnyba.

„Manau, kad tai yra protokolinis dalykas. Labai maloniai bendravome su Prezidentūra ir iš jų pusės jokio prašymo nebuvo“, – sakė mokyklos vadovas.

Kelmės rajono meras apie renkamus asmenų duomenis net nežinojo.

„Kokioje valstybėje gyvename? Esame laisva, europinė valstybė. Iš kito pasaulio krašto valstybės turi tokius reikalavimus“, – teigė Kelmės rajono meras Ildefonsas Petkevičius.

Vietiniai tikina girdėję, kad nurodymų pilietiškumo pamokai iš Prezidentūros vis dėlto buvo. Esą diskusijoje dalyvaujantys septyni mokiniai turėjo pateikti savo charakteristikas, iš anksto suderinti klausimus prezidentui. Pats gimnazijos direktorius tai apibūdina kiek kitaip. Sako, kad buvo prašyta nurodyti vaiko gabumus ir jo išskirtinumą, o klausimai prezidentui buvo derinami norint pamoką pritempti prie mokyklos istorijos.

„Tikrai nieko nereikėjo, išskyrus vieną, kitą sakinį apie mokinius, kurie bendraus su prezidentu. Reikalavimai buvo labai minimalūs“, – teigė R. Bielskis.

Mokiniai nors ir nežinoję kodėl, tačiau informaciją apie save pateikė.

„Prezidentūra prašė pateikti apie save informaciją. Buvo klausiama, kokiose olimpiadose dalyvavau, kokioje visuomeniškoje veikloje dalyvauju“, – sakė gimnazistas Justas.

„Buvo įdomu, kodėl reikėjo. Reikėjo labai trumpai aprašyti pasiekimus, organizacijas, kuriose dalyvauju“, – kalbėjo gimnazistė Vytautė.

Anot gimnazijos vadovo, vaikų asmens kodų niekam nereikėjo pateikti.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

.

Buvęs Šilutės gamtos apsaugos inspektorius Rindzevičius kadaise pamatė tokį dėdę, meškeriojantį Ventes rago draustinyje. Be ceremonijų įsisodino į motociklo priekabą ir pristatė milicijon Šilutėje. Nustebo, kai milicijos viršininkas prieš jį išsitempe ir atraportavo. Dėdė juokdamasis pagyrė kad inspektorius gerai eina savo pareigas. Pasirodo, patį Sniečkų pagavo brakonieriaujant. Be jokios apsaugos žmogelis vaikščiojo...ir nieko nebijojo. Rindzevičius buvo mano tėvo draugas, užtat pamenu tą 60 metų senumo istoriją.

tai parodo , kaip komunistas bijo gyventojų,

kada izoliuosime visus komunistus , paslėptus KGB-tus ? ir .. nei vieno nerinksime į jokius VALSTYBĖS organus, kurie iki šiol p a s i s l ė p ę alina žmonių gyvenimą

Chi

Ko čia stebėtis, visur panašiai vyksta. Laukiam atvykstant ministrėlio, jau ropom einam, kad tik viską pagražinti o čia prezidentas atvyksta. Manau, kad tikrai yra gautas įsakymas iš aukščiau, o pats prezidentas net nežino to.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS