Premjerė įspėjo: sveikatos sistemai perdegus, gali reikėti kelioms savaitėms nurimti | kl.lt

PREMJERĖ ĮSPĖJO: SVEIKATOS SISTEMAI PERDEGUS, GALI REIKĖTI KELIOMS SAVAITĖMS NURIMTI

Premjerės Ingridos Šimonytės teigimu, jei dėl augančių naujų COVID-19 ligos atvejų sveikatos sistema nebegalėtų funkcionuoti, tektų gyventojams „kelioms savaitėms nurimti“. Vis tik ministrė pirmininkė viliasi, kad tokių griežtų sprendimų pavyks išvengti.

„Padėtis ligoninės kelia rūpestį. Ir, man atrodo, kad tie žmonės, kurie nusiteikę rizikuoti, lengvai persirgti, kaip jie patys įsivaizduoja, ir neretai tose ligoninės lovose atsiranda, turi labai gerai pagalvoti, kuo rizikuoja“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė I. Šimonytė.

„Ligoninėse daugiausiai žmonių, kurie yra neskiepyti, daug žmonių, kurie serga sunkiai, ir tai yra didelė problema“, – pridūrė ji.

Premjerės teigimu, didelį susirūpinimą kelia ir vyresniojo amžiaus asmenų mirtingumas.

Ligoninėse daugiausiai žmonių, kurie yra neskiepyti, daug žmonių, kurie serga sunkiai, ir tai yra didelė problema.

„Ir toliau esame nusiteikę padaryti tai, kas objektyviai įmanoma, kad ir toliau kuo didesnė vyresnio amžiaus žmonių grupė pasiskiepytų. Bet vis dėlto reikia, žinoma, labiausiai stebėti situaciją ligoninėse“, – akcentavo ministrė pirmininkė.

Todėl I. Šimonytės teigimu, ligoninėms pilnai užsipildžius ir sveikatos sistemai nebegalint funkcionuoti gali prireikti griežtų sprendimų.

„Jeigu klostytųsi padėtis tokia, kad ligoninių sistema, sveikatos sistema nebegalėtų funkcionuoti, tai, žinoma, kad sprendimai tuomet bus tokie, kad reikės, matyt, nurimti kelioms savaitėms. Bet labai tikiuosi, kad to pavyks išvengti“, – sakė Vyriausybės vadovė.

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Anzela

Daugiau liaupsinti Ukraina,priimkit pabegelius,tuj vel seserimi karantine.Mastykit savo smegenim,o ne valdzios,kad net sitas karas ir covidas,vien tik Europos deka vyksta ir kad jau seniai viskas buvo suplanuota.Atmerkit akis,pasitelkite smegenu likučius!

Vel

Problemos ir problemų sprendimas kažkoks neaiškus su pagąsdinimais,pagrasinimais jau galetų taip arogantiškai nesielgti nejaugi žmonių ,prezidento žodis nieko nereiškia.

Rima

Nejuokinkite pasaulio, tikrai dėl senių ne pergyvena niekas. Ne vyresnio amžiaus žmonės čia yra problema, problema tą, kad negalės numarinti numatyto kiekio senių, jie nesiskiepina. O vakcinų yra privezta.O jūs savininkų šunis ir kates skiepykit,nes jie yra bakterijų nešiotojai ir nereikės išmesti vakcinų.Visiem gerai bus,tačiau šunis ir kates turėtų skiepyti mokamai.Biznio planą pasiūliau ,turėtų būti man sumokėta už tai.Rima.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS