S. Skvernelis tikisi, kad vakcinų pirkimo klausimas bus svarstomas VGT | kl.lt

S. SKVERNELIS TIKISI, KAD VAKCINŲ PIRKIMO KLAUSIMAS BUS SVARSTOMAS VGT

Premjeras Saulius Skvernelis tvirtina negavęs oficialaus Prezidentūros atsakymo į jo prašymą dėl Valstybės gynimo tarybos (VGT) sušaukimo vakcinos nuo koronaviruso įsigijimo klausimu.

Ministro pirmininko teigimu, VGT sprendžia plataus masto klausimus, tad ir minėtasis – dėl vakcinų pirkimo – turėtų, pasak jo, būti įtrauktas į tarybos darbotvarkę.

„Atsakymo negavau ir nenorėčiau, kad būtų paliktas klausimas be atsakymo. Tai yra formalus kreipimasis, turėtų būti formalus ir atsakymas“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis.

Jis negailėjo kritikos Gitano Nausėdos patarėjui nacionalinio saugumo klausimais Dariui Kuliešiui, kuris pareiškė, kad Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pateikti dokumentai nėra pakankamas pagrindas įtraukti šį klausimą į VGT darbotvarkę.

Atsakymo negavau ir nenorėčiau, kad būtų paliktas klausimas be atsakymo. Tai yra formalus kreipimasis, turėtų būti formalus ir atsakymas.

„Gaila, kad taip pasielgta. Prezidento patarėjas net nesugebėjo pateiktos medžiagos perskaityti. Tai jokiu būdu nereiškia, kad tos informacijos negavo ir šalies prezidentas. Klausimas yra strateginis, kas priklauso Valstybės gynybos tarybos kompetencijai, – nustatyti išėjimo iš krizės gaires. Mes nekalbame apie konkrečius pirkimus“, – teigė S. Skvernelis.

Pasak premjero, yra keturi variantai, kaip galėtų pasielgti valstybė perkant vakcinas.

„VGT turėtų priimti sprendimus. Noriu priminti, kad ji sprendžia įvairiausius kitus klausimus, kur išvis sunku surasti sąsają. (...) Tikiuosi, kad šis klausimas bus pateiktas VGT, nes tas strateginis rekomendacinio pobūdžio sprendimas (...) yra svarbus visai mūsų valstybei, jos ateičiai, kadangi tai nėra tik sveikatos krizė. Nesinorėtų, kad mes liktume be vakcinos“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Premjeras taip pat patikino, kad, jei minėtas klausimas nebus įtrauktas į VGT darbotvarkę, jis bus sprendžiamas „kitu lygmeniu“.

„Teks apgailestauti, kad nuo tokių strateginių sprendimų bandoma nušalinti VGT“, – sakė S. Skvernelis.

Premjero tvirtinimu, prezidento komanda privalo supažindinti šalies vadovą su teikiama medžiaga.

ELTA primena, kad sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga antradienio vakarą pareiškė, kad Prezidentūra ignoruoja Vyriausybės iniciatyvą aptarti atsakomybės klausimus dėl vakcinos nuo COVID-19 įsigijimo VGT.

Ministras feisbuke pabrėžė, kad prezidento patarėjas nacionaliniam saugumui D. Kuliešius, nesusipažinęs su Vyriausybės dokumentais, nusprendė, kad nėra pakankamo pagrindo šaukti VGT ir svarstyti vakcinos įsigijimo klausimą.

Tuo tarpu prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais D. Kuliešius, reaguodamas į valdančiųjų raginimus dėl koronaviruso vakcinų įsigijimo sušaukti VGT, trečiadienį pareiškė, kad už tai yra atsakingas sveikatos apsaugos ministras A. Veryga. Pasak jo, prezidentas mano, kad būtent ministras privalo savo dėmesį, laiką ir ryžtą skirti tiesioginių pareigų vykdymui, o ne bandymams išvengti atsakomybės.

D. Kuliešius taip pat pabrėžė, kad pastaruoju metu valdančiųjų reiškiamas siekis VGT aptarti vakcinos nuo COVID-19 įsigijimo klausimus gali būti siejamas su pradėtais ikiteisminiais tyrimais dėl ministerijos vykdytų pirkimų.

Kviečiame stebėti vaizdo įrašą.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nieko sau ...

Ką išdarinėja patarėjas Kuliešius ...O Prezidentui normalu ? Jooo... Sakyčiau toks ir Prezidentas , jei " kuliešiai " sprendžia kviesti ar ne VGT , net dokumentų neskaitę ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS