Pokalbis su prezidentu – T. V. Raskevičius to siekė ne vienerius metus | kl.lt

POKALBIS SU PREZIDENTU – T. V. RASKEVIČIUS TO SIEKĖ NE VIENERIUS METUS

  • 14

Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius paskelbė, apie ką kalbėtų susitikęs su prezidentu Gitanu Nausėda

T. V. Raskevičius viešai pasisakė savo „Facebook“ paskyroje. 

„Vakarykštis epizodas, kai man pavyko 15000-uoju numeriu pasirašyti už Gitanas Nausėda kandidatūrą rinkimuose ir tokiu būdu „laimėti“ pokalbį su Prezidentu prie kavos puodelio, daugeliui iš Jūsų galėjo pasirodyti kaip linksmas pokštas. Tačiau tai nėra pokštas ir tuoj paaiškinsiu, kodėl.

Kryptingai siekiau akistatos su Prezidentu man ir mano bendruomenei svarbiais klausimais nuo pirmos savo kadencijos Seime dienos. Siunčiau raštus, pakvietimus, kviečiau Prezidentą susitikti su tos pačios lyties šeimomis. Daug kas prisimenate istoriją, kai išgirdęs, jog Prezidentas „turi draugų gėjų ir su jais valgo picas“, jo Ekscelencijai nusiunčiau picą, kurios jis nepriėmė, nes „Prezidentūroje galioja nulinė dovanų politika“. Viskas kaip į sieną. Tačiau yra geras posakis: „belsk ir tau bus atidaryta“. Matyt, ne veltui mano bilietas „kavuko loterijoje“ buvo laimingas. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Civilinės sąjungos įstatymas šiuo metu vis dar yra politinėje darbotvarkėje. Nepaisant visų trukdymų ir pagalių kaišiojimo į ratus, iki šio įstatymo priėmimo Seime liko paskutinis balsavimas. Praėjusiais metais Estijai įtvirtinus santuokos lygybę, o Latvijai priėmus Partnerystės įstatymą, Lietuva žmogaus teisių žemėlapyje atrodo nebeadekvačiai. Vakarietiškos vertybės ir žmogaus teisės šiandien kaip niekad yra ir nacionalinio saugumo klausimas – atėjus dienai X, mūsų saugumo partneriai gins ne tik mūsų valstybės teritoriją, bet ir tą pačią kultūrinę ir vertybinę sistemą. Todėl prezidento laikysena Civilinės sąjungos įstatymo atžvilgiu yra kaip niekad svarbi – tik nuo jo priklauso, ar šis įstatymas nebus vetuotas. Ir šis klausimas savo aktualumo nenustos tiek likusioje, tiek ir galimai naujoje kadencijoje.

Todėl labai keistai atrodo Prezidento rinkimų štabo pasamprotavimai apie tai, kad jie tikrins mano parašo autentiškumą. Ar tokie patikrinimai buvo atliekami ir kitiems, pasirašiusiems „laiminguoju“, pvz., 7500-uoju, numeriu? O gal tai tiesiog dvigubi standartai ir išsisukinėjimas, siekiant išvengti nepatogaus pokalbio visuomenėje aštria tema? O kalbėtis yra apie ką. Pavyzdžiui, apie tai, kad 2019 metais Konstitucinis teismas konstatavo, jog konstitucinė šeimos samprata yra neutrali lyties požiūriu. Apie tai, kad Lietuva liko viena iš 5 Europos Sąjungos valstybių, nesaugančių ne santuokos pagrindu sudarytų šeimų. Apie tai, kad Civilinės sąjungos įstatymas ne išplauna Konstituciją „pro užpakalines duris“, o atvirkščiai – tiesiogiai ją įgyvendina.

Pone Prezidente, jei šių pokalbio temų maža, aš įsipareigoju surinkti ir Jums perduoti LGBT bendruomenės klausimus apie tai, ką reiškia kasdien būti LGBT žmogumi Lietuvoje. Apie tai, kokią ilgą ir kartais labai skaudžią kelionė keliauja kiekvienas LGBT žmogus, prieš atsiskleisdamas savo tėvams ir artimiesiems. Apie tai, kaip kiekvieną LGBT žmogų sužeidžia ir skaudina homofobinės patyčios, internetiniai komentarai ar net fizinio smurto protrūkiai. Galiausiai apie tai, kaip kiekvienas LGBT žmogus myli Lietuvą ir yra pasiruošęs ją visomis išgalėmis ginti, nes už laisvę – Lietuvos laisvę – mes nieko brangiau neturime.

Pasikalbėkime, pone Prezidente“, – feisbuke rašė T.V. Raskevičius.

LNK primena, kad kiek anksčiau savo paskyroje Lietuvos prezidentas rašė, jog „Mielai išgertų kavos“ su 5000-tuoju, 7500-tuoju, 10000-tuoju, 15000-tuoju ir 20000-tuoju pasirašiusiuoju. Jis paragino tokiais tapusius žmones atsiųsti ekrano nuotrauką, kuri patvirtintų tą informaciją.

Minėtas G. Nausėdos įrašas praėjusią savaitę sulaukė ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) dėmesio. Ši nurodė sulaukusi skundų dėl galimo rinkimų tvarkos pažeidimo.

Komisija šiuo metu sprendžia, ar dėl minėto įrašo pradėti tyrimą. Ji taip pat kreipėsi į G. Nausėdą, „primenant rinkimų kodekso nuostatas dėl dovanų balsavimo metu ir renkant parašus“.

Kiek vėliau prezidentas pakoregavo įrašą, nurodydamas, jog už kavą susimokės patys pašnekovai, o susitikimas vyks ne darbo metu.

Šiuo metu G. Nausėda internetu jau parėmė per 15,4 tūkst. žmonių. Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Tonis

Visi suprantame tą Raskevičiaus "pasisekimą", bet Prezidentas kviečia tik kavos išgerti, o ne pasikalbėti... Apie ką Prezidentui kaklbėti su Raskevičiumi? Nejuokinkite voverių.

Pagieža

O vaivorykštinės vėliavos nepadovanojo, nausėda jos nepabučiavo? Tai koks čia kavos gėrimas?

Rinkėjas

Turėtų Prezidentas atsisakyti su juo gerti kavą prie vieno stalo. Labai to betnelio veidas blizga nuo kremų, nemalonus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS